7.3.2012

Kalapihvit


Se tunne, kun löydät juuri omalle lapsellesi sopivan aterian reseptin - ja näet mielessäsi koko perheen iloisen ateriahetken..

Tämä Almost Meatless -resepti (Joy Manningin ja Tara Mataraza Desmondin kirja) tekee miedon makuisesta kalasta (turska) entistä miedompaa, kun makua taitetaan perunalla, maissilla ja leivällä. Pekoni tuo aavistuksen lisäpontta. Parametrit meidän lapsukaiselle maistuvasta ruuasta piti siis olla kohdallaan, mutta heppu sylki sen ainoan maistamansa minimaalisen palan pois. Ensi kerralla sitten pelkkää valkoista makaronia ja ketsuppia :)

Kokeilkaa te muut.. Nämä ovat "ihan ookoo" -kategorian arkiruokapihvejä. Soosi on kyllä pakollinen! Varmaan joku kermaviilipohjainen sitruuna-tilli-kastikekin toimii. Pyöristelin alkuperäisen reseptin määriä kotoisiin desilitroihin ja lisäsin kuitenkin vähän enemmän lihaa, kun nää ekoasiat on jo muutenkin hanskassa ja omatunto hyvä :)

Pihvit
300 g turskafilettä (alkuperäisessä n. 225 g)
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
2½ dl maissinjyviä (tuoreet tai pakastetut käy yhtä hyvin)
1 iso peruna
½ rkl voita
1 siivu pekonia hienonnettuna (laitoin 2)
1 paahdettu punainen paprika kuutioituna
½ dl sipulimurskaa
1 muna
2½ dl leivänmuruja (paahdoin ja silppusin pari paahtoleipäviipaletta)
½ dl persiljanlehtisilppua

Vinaigrette
1 rkl tuoretta sitruunamehua
½ dl oliiviöljyä
1 rkl majoneesia (käytin sinappia)
1 rkl hienonnettuja kapriksia
hyppysellinen suolaa ja pippuria


Paahda muutamaan osaan lohkottu paprika grillivastuksen alla kuoripuoli ylöspäin. En katsonut aikaa, mutta sitten kun kuori on totaalisen tumma/musta, paprika on valmis. Anna jäähtyä ja revi kuori pois. Pilko.

Hiero turskafileisiin öljyä, suolaa ja pippuria ja laita ne n. 200-asteiseen uuniin 8 minuutiksi tai kunnes kala lohkeilee.Tarkista ettei kalassa muuten ole ruotoja jäljellä. Onnistui mainiosti tässäkin vaiheessa, kun hienonsin kalaa käsin.

Keitä pilkottu peruna suolavedessä kypsäksi (n. 10 min) ja muusaa se.

Paista pekoni rapeaksi. Siirrä pekoni odottamaan, mutta kuullota sipuli ja paprika pekonirasvassa pehmeiksi. Lisää maissi ja paista vielä pari minuuttia.

Vatkaa muna kulhossa ja lisää joukkoon turska, periuna, pekoni, maissi-paprika-sipuli-sekoitus, leivänmurut ja persilja. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.

Ota pihvitaikinasta puolen desin mitalla tavaraa ja muotoile niistä n. sentin paksuisia pihvejä. Ohjeessa kehoitettiin pistämään paistovalmiit pihvit 1-24 tunniksi jääkaappiin, mutta meilläpä ei ollut moiseen aikaan. Hyvin pysyivät silti kasassa.

Paista reilussa rypsiöljyssä n. 3 minuuttia per puoli. Tarjoile salaatin kera ja pirskottele kastiketta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...