8.7.2013

20 tonnin prinsessakakku


Hei 20 000 sivunkatselua täynnä! Hyvä syy kaivautua varjoista ja postata joku resepti. Tässä on ollut vähän kaikenlaista, mutta perhe on saatu pidettyä hengissä ja ruokaa tehty leveällä rintamalla.

Äitienpäivä oli ja meni, mutta kliseisessä "äitienpäivä on joka päivä" -sanonnassa piilee toki totuuden siemen! :) Kun lähempänä ä-hetkeä kyselin millaista kakkua äidille tulisi leipoa, tuli puhekykyisen lapsemme suusta vastauksena prinsessakakku. Tartuin haasteeseen, vaikka lapsi kuvasi prinsessalla äitiään tietämättä varsinaisesta prinsessakakusta mitään.

Prinsessakakkuja näyttää muuten olevan kahta eri laatua. Se ihan alkuperäinen on vihreällä marsipaanilla peitelty kakku - ilman hilloa ja kermaa, kertoo Wikipedia. Norjassa näkyy myös vaniljakreemillä höystettyä bostonkakkua kutsuttavan prinsessakakuksi. Vaaleanpunaisella marsipaanilla päällystetty kakku on operatårta, mutta meneehän sekin prinsessasta. 

Kakkupohjan resepti on jostain. Ekakertalaiselle prinsessakakkumaakarille En konditors bekännelser - blogin Camilla Jakobssonin Youtube-video oli aivan loistava apu. Tackar tackar!

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vispaa munat ja sokeri. Lisää jauhot ja jauhe. Sihtaamalla välttää jauhopaakut. Jauhot kannattaa ennemmin käännellä joukkoon kuin sekoittaa. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Käytössä oli 24 cm irtopohjavuoka silikonireunuksella. Metallinen kannattaa ehkä korppujauhottaa.

Täyte 1:
1-2 dl vadelmahilloa

Täyte 2: 
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä

Täyte 3: 
5 dl kermaa (saa olla aika kovaksi vatkattua)

Päällinen:
500 g marsipaania
  1. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. 
  2. Ota paksuin siivu (ei kuitenkaan keskipala!) kakun pohjaksi.
  3. Levitä vadelmahillo ja sen päälle ihan ohut kerros kermaa, jotta seuraava kerros tarttuu paremmin.
  4. Aseta seuraava pohja (ei keskipala!) paikalleen.
  5. Levitä pohjan päälle vaniljakreemi.
  6. Seuraavaksi laitetaan kunnon lämäri kermaa (lähes kaikki), joka muotoillaan jo kakun profiilin mukaiseksi, eli puolipalloksi.
  7. Sitten tulee se kauan säästelty keskipala, jonka voi painaa kermakupolin päälle ja näin muotoilla kakulle sen lopullisen muodon.
  8. Ennen marsipaania koko kakulle sivellään vielä ohut kermakerros.
  9. Kauli marsipaani ja taiteile se kakun päälle.
  10. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...