13.9.2011

Mascarponejäädyke - Semifreddo al Mascarpone



Mascarponejuusto on mainiota. Jos ette usko, niin käykää vaikka Kakkugalleriassa maistamassa porkkanakakkua. Tässäkin se tuo (omasta mielestäni) aavistuksen valkosuklaan makua ja toimii hienosti appelsiinin kanssa. Keltuaisten loputon vatkaaminen ja huolimattomasta reseptiin tutustumisesta yllätyksenä tullut parin tunnin säätö pakastimen kanssa olivat kyllä mukavuusalueen ulkopuolella, mutta lopputulos palkitsi vaivan. Jäi kuitenkin mietityttämään, että voisiko tämän tehdä vähän helpommin?

Resepti on Bo Hagström - Robert Maglia -kaksikon Italialaiset jälkiruoat -kirjasta (Tammi, 2009).

4 annosta (ehkä viidelle-kuudellekin)

1,2 dl veriappelsiinimehua
appelsiinin raastettu kuori
120 g sokeria
20 g juoksevaa hunajaa
5 munankeltuaista
500 g mascarponejuustoa

Keitä mehua, kuoriraastetta, sokeria ja hunajaa kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyttä appelsiinisokerilientä vähitellen ja koko ajan tehokkaasti vatkaten.Siirrä vaahto seuraavaksi vesihauteeseen, jossa siitä pitäisi lämmön ja sekoittamisen vuoksi tulla paksua ja sileää. Itse käytin vesihaudekattilaa, että sai riisipuurokattilalle jotain uutta käyttöä. Lopuksi keitos vatkataan vielä kylmäksi.

Lisää mascarpone, sekoita ja työnnä se vielä siivilän läpi, jotta kuorenpalaset jäävät haaviin, jäljelle jääneet juustomöykyt tasoittuvat ja seos kuohkeutuu.

Laita tunniksi pakkaseen, ota pois ja sekoita. Laita vielä tunniksi pakastimeen, sekoita lisää ja jaa jäädyke annosvuokiin. Jäädytä.

Poista vuoat 5 minuuttia ennen tarjoilua ja tarjoile esim. appelsiinimehussa marinoitujen mansikoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...