3.5.2012

Sitruunakauden huipennus: Irman rahkapiirakka


Tämä saattaa olla monelle tuttu ja tavallinen rahkamurupiirakka, mutta itselle sitäkin tärkeämpi. Perusteluja?
  1. Resepti on legendaariselta lapsuuskodin naapurilta Irmalta
    (äidin reseptivihkon kautta, tosin). 
  2. Piirakka on ihan törkeän hyvää.
  3. Tähän saa laittaa puoli kiloa Ehrmannia! :bodypeukku:
Tähän ei edes mene kauaa aikaa. Laita uuni lämpenemään ja kun termostaatti naksahtaa, onkin kaikki jo valmista ja melkein taikinakipotkin tiskattuna. Säilyy myös pakasteessa ihan kelpona, jos koko pellillinen ei jostain syystä menekään heti.


Liity sinäkin joukkoon ja tee Irman rahkapiirakka!

Perustaikina
4 lasia vehnäjauhoja (1 lasi on n. 2 dl)
1 lasi sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulaa voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita. 

Puolita taikina, josta n. puolet on piirakan pohja ja johon lisätään:
1 muna
1 prk kermaviiliä

Täyte
2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Tasoita pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaada päälle täyte. Ripottele vielä kaiken huipuksi jäljelle jääneet taikinanmurut, eli se syrjään laitettu perustaikina.

Paista 200 asteessa n. 30-45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...