4.7.2012

Rahka-rahkapullat


Kohta on taas aika lähteä keräämään mustikoita. Toivottavasti onnistaa, sillä on ollut myös havaintoja että hyvästä kukinnasta huolimatta kukista ei kuitenkaan kehittyisi marjoja oletetun lailla. Ollaan kuitenkin optimistisia ja tyhjennetään pakastinta viime vuoden marjoista.

Loputtomalta tehtävälistalta löytyy myös rahkapullien testaaminen. Siis sellaisten, joissa on maitorahkaa taikinassa. Jostain muistaakseni luin, että pullista tulisi rahkalla mehukkaita ja että näin saisi myös rasvan määrää leikattua. Mehukkaita näistä ainakin tuli. Ja näissä pullissa on taikinarahkan lisäksi myös herkullinen rahkatäyte, mikä ei meitä rahkan ystäviä haittaa! Ja sitten tietysti niitä mustikoita, joiden takia ylipäänsä (muka) lähdettiin leipomaan..

Pullataikinan resepti on Wenche Andersenin, tuon Norjan aamu-tv:n Kati Napan keittiöstä (God morgen Norge). Rahka-vaniljakreemin resepti on peräisin Merjan leivonta- ja askartelublogista. En myöskään jaksanut itse pohtia miten pakastemustikat saadaan pysymään vähävetisinä, joten googletin hillokkeen Pirpaliinalta. Kiitos kaikille! Nämä kaikki toimivat hienosti yhdessä!

Tästä setistä saa joku 12-15 isohkoa pullaa.

Pullataikina
25 g voita
2½ dl maitoa
½ prk rahkaa
1 muna (ei pakollinen)
50 g hiivaa
¾ dl sokeria
½ tl kardemummaa
¼ tl suolaa
8-9 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja yhdistä siihen maito, rahka sekä muna. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja murenna hiivapala nesteeseen.

Lisää sokeri, kardemumma, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa taikinaan sitkoa. Joko tässä meni kaikki nappiin tai taikinan resepti on muuten hyvä, sillä tietyn pisteen jälkeen taikina vain yhtäkkiä irtosi kulhon reunasta ja sormista. Anna nousta 30-40 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pullia ja laita ne pellille kohoamaan. Sitten voikin siirtyä kreemin ja mustikkahillokkeen tekoon.

Kreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria

Vatkaa kreemijauhe ja vesi. Anna seisahtaa hetken ja sekoita loput aineet.

Mustikkahilloke
½ l pakastemustikoita soseutettuna
1 dl sokeria
1-2 rkl maissijauhoja

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta pari minuuttia. Nosta jäähtymään.

Litistä pullat esim. ison mukin pohjalla niin, että keskelle muodostuu selvä syvennys ja sitä kiertää selvä reunus. Laita täytteet pursotuspussiin - eli ihan vaan pakastepussiin, johon leikataan kulmaan pienen pieni reikä. Pursota täytettä haluamallasi tavalla.

Voitele pullareunukset kananmunalla ja paista n. 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille, enkä löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com.

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen ohje ja mukava blogi muutenkin, tulen takuulla uusintavisiitille! :)
    T. Rahkafaniksi tunnustautuva Nora ( http://alanora.vuodatus.net/ )

    VastaaPoista
  3. Kiitos Nora! Sulla on hieno ja pitkän linjan blogi. Kai joulupöydän jälkkäriin kuului luumurahka? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...