4.10.2011

Meksikolainen linssilaatikko


Jaahas. Syksy alkaa taas olla täällä ja sitä myöten ruokavalioon alkaa ilmestyä mausteisempia laatikoita ja patoja. Aloitin kauden helpolla ja nopealla meksikolaisella linssilaatikolla. Meksikon tästä varmaan tekee tacomauste ja nachot.. Resepti on Trish Rossin Easy Beans: Fast and Delicious Bean, Pea, and Lentil Recipes, Second Edition -kirjasta. Tein tämän 1,5-2-kertaisena alkuperäiseen verrattuna, niin sai kivasti uunivuoallisen. Alla alkuperäinen resepti:

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 vihreä paprika
3 sellerinvartta (laitoin 2)
2,5 dl kuivattuja vihreitä tai ruskeita linssejä
3,75 dl tummaa keitettyä riisiä
1,5 dl tomaattipyrettä
0,4 dl tacomaustetta (ääni Old El Pasolle)
1 tl chilijauhetta
(juustoraastetta ja nachosilppua päälle)

  1. Keitä linssit ja riisi paketin ohjen mukaan kypsiksi.
  2. Pilko sipuli, paprika ja selleri ja laita ne öljytylle pannulle paistumaan n. 5 minuutiksi.
  3. Yhdistä edellä mainitut ainekset keskenään ja lisää tomaatti sekä mausteet.
  4. Kypsennä uunissa n. 180 asteessa 20 minuuttia. Jos haluat laittaa nachosilppua ja juustoraastetta päälle, lisää ne lopussa ja anna olla vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...