21.6.2012

Kikherne-halloumisalaatti


Moi,
oon tehnyt nakkikeittoa, makaronilaatikkoa, juusto-metvursti-hapankorppuja, grillannut makkaraa ja lämmitellyt eineksiä. Kyllä muuten maistuu hyvälle laittaa lihis kahdella nakilla mikroon ja pursottaa väliin sinappia ja ketsuppia - mutta ei näistä oikein muuta tänne kirjoitettavaa keksi.

Ja selitykset menee näin: Nyt on käymässä niin, että Valkotippurin keittiö siirtyy muuton myötä niinkin kauas kuin 50 metrin päähän. Muuttovalmisteluihin menevä aika ei vaan taida korreloida etäisyyden kanssa. Sen sijaan luulen, että blogipostausten määrän ja loman tarpeen välillä on käänteinen korrelaatio :)

Postataan nyt kuitenkin tällainen kesäinen salaatti, joka on sekä helppo että erittäin maistuva. Lisäksi 5000 sivunkatselua velvoittaa leipomaan tonnin kakun.

Kuten pekonilinssipadan yhdeydessä totesin, niin punasipuli, punaviini, rosmariini ja timjami muodostavat yhdessä jotain todella hienoa. Tässä salaatissa ollaan samoilla jäljillä. Resepti on meidän talouteen tullut tutuksi Vegemisiä-blogin kautta. Kiitosta vaan!


1 tlk kikherneitä (Bonduellessa on 265 g herneitä)
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
timjamia
oreganoa
rosmariiniä
2 rkl öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

1 pkt halloumia


salaattia

kurkkua


Sekoita herneet, siivutettu sipuli ja puolitetut tomaatit. Lisää joukkoon mausteet, öljy ja balsamico. Timjamia, oreganoa ja rosmariinia menee varmaan sellainen ruokalusikallinen kutakin. Levitä seos uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 


Revi salaatti ja paloittele kurkut. 


Laita pannu kuumaksi ja ala paistaa halloumisiipaleita, kun paahtoaika uunissa alkaa olla lopussa. 


Tee salaatista ja kurkkupaloista lautaselle peti, johon asetellaan uunista ja pannulta tulevat loput ainekset. 


Tästä saa kahdelle kivasti syötävää. Neljälle hengelle jää sellainen pakko saada lisää -fiilis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...