1.12.2011

Lihapullat / Kjøttkaker


Blogautus lihapullista?! Seuraavaksi varmaan teeleipä tai pirtelö (pannukakkuhan jo löytyy)? No, näissä(kään) lihapullissa ei ole korppujauhoja ja harvoin tulee maustettua jauhelihaa inkiväärillä. Norjalaiset maustavat.

400 g jauhelihaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
2 rkl perunajauhoa

2 rkl voita paistamiseen

Aika helppoa: Ainekset monitoimikoneen leikkuriterän käsiteltäväksi ja stop, kun kaikki on sekaisin. Pyöritellään palloja, paistetaan pannulla ja kypsennetään lopppuun kastikkeen joukossa, jonka saa kun esim. lisää paistorasvaan ja -nesteeseen lihalientä, maitoa/kermaa, ja vehnäjauhoja sopivia mausteita.

Söin keitettyjen perunoiden, rakuunaporkkanoiden ja puolukkahillon kera.

Ravintosisältö per 100 g: Energiaa 141 kcal, proteiinia 14 g, hiilihydraattia 4g, rasvaa 8 g.Vertailun vuoksi HK:n Mummon lihapullat (220-12-8-16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...