6.9.2011

Pekonilihapullat


Tarkoitus oli testata kehuttua savustettua paprikajauhetta lihapulliin. Jääkaapista löytyi elinkaarensa lopussa oleva pekonipaketti. Avainsanat googleen ja se on siinä. Näitä voi jo kutsua lihapulliksi: ei broilerinnahkaa, ei jauhoa, ei sipulia, ei kermaviilä..

Aion tehdä uudestaan. Siksi bloggasinkin :)

170 g pekonia
200 g sian jauhelihaa
200 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
1 muna

Laitoin pekonit monitoimikoneen leikkuriin ja annoin mennä todella hienoksi. Pistin vielä jauhelihat perään ja rikoin niitä muutamalla sykäyksellä. Tämän jälkeen ei tarvitsekaan tehdä muuta kuin sekoittaa loput ainekset joukkoon.

Valitettavasti työn alla oli tämän ja toisen lihapullasetin lisäksi vielä salsakastikkeen teko, joten en ehtinyt/jaksanut käyttää pullia paistinpannun kautta. Mehukkuus - ja ulkonäkö (kts. kuva) varmasti paranisi, sillä pinnat kiinni paistamalla rasva ja muu neste pysyisi pullan sisällä.

Olikohan nämä 200-asteisessa uunissa sen 30 minuuttia..

Innoittajana Evil Shenanigans, jossa pekoni-jauheliha-suhde oli peräti 45/55. Omassa versiossa se oli "vain" 30/70.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...