Vaikka nämä tehdäänkin muffiniformaattiin, niin ovat niin tuhteja että näitä mielummin kutsuu joksikin muuksi kuin muffineiksi. Keittokirjassa oli tylsästi oatcakes.
Siskolle tiedoksi, jos luet ja käytät tätä: Älä missään nimessä tee näitä enempää kuin 2 kpl/naama! :) Näissä on muuten sellaiset 10 g proteiinia per kakku. Rasvaa ja sokeriakin toki on. Kotiraati ehdotti joukkoon esim. puolukoita. Pitää koittaa joku kerta.
300 g kaurahiutaleita, ei pikahiutaleita
225 g täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
45 g pellavansiemeniä
85 g saksanpähkinöitä, murskattuna
70 g extra virgin kookosöljyä
85 g voita
180 ml vaahterasiirappia
70 g sokeria
2 munaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Laita rasvat, sokeri ja siirappi kattilaan ja miedolle lämmölle. Sekoittele kunnes voi sulaa ja sokerikiteet melkein lakkaavat rahisemasta kattilan pohjaan.
- Kaada kattilan sisältö kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää munat ja sekoita lisää.
- Lusikoi taikinaa muffinipellille. 12-paikkainen täyttyi näistä hienosti.
- Paista n. 160-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki, vedä veitsellä tms. vuoan reunoja pitkin ja irroita kakut ritilälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti