7.9.2011

Kaurajytky


Vaikka nämä tehdäänkin muffiniformaattiin, niin ovat niin tuhteja että näitä mielummin kutsuu joksikin muuksi kuin muffineiksi. Keittokirjassa oli tylsästi oatcakes. 

Siskolle tiedoksi, jos luet ja käytät tätä: Älä missään nimessä tee näitä enempää kuin 2 kpl/naama! :) Näissä on muuten sellaiset 10 g proteiinia per kakku. Rasvaa ja sokeriakin toki on. Kotiraati ehdotti joukkoon esim. puolukoita. Pitää koittaa joku kerta.

300 g kaurahiutaleita, ei pikahiutaleita
225 g täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
45 g pellavansiemeniä
85 g saksanpähkinöitä, murskattuna

70 g extra virgin kookosöljyä
85 g voita
180 ml vaahterasiirappia
70 g sokeria

2 munaa

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  2. Laita rasvat, sokeri ja siirappi kattilaan ja miedolle lämmölle. Sekoittele kunnes voi sulaa ja sokerikiteet melkein lakkaavat rahisemasta kattilan pohjaan.
  3. Kaada kattilan sisältö kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää munat ja sekoita lisää.
  4. Lusikoi taikinaa muffinipellille. 12-paikkainen täyttyi näistä hienosti. 
  5. Paista n. 160-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä hetki, vedä veitsellä tms. vuoan reunoja pitkin ja irroita kakut ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...