8.9.2011

Kaalikääryleet


Kääryleet jääkaappiyön jälkeen. Puolukat ovat ikään kuin huolimattomasti tuohon heitetyt..

Kaalikääryleet ei ole lempiruokaa, mutta nyt oli korkea aika tehdä niitä itse. Maun puolesta nämä onnistuivat yli odotusten ja koko perhe söi. Itselle nämä olivat mieleisiä ehkä siksi, että näissä ei ollut riisiä tai kaalisilppua sisällä. Käärimisessä tuli kyllä pientä flashbackia karjalanpiirakoiden rypyttämisestä. Kaipa se jos useammin tekisi..

Ostin näitä varten käärylekaalin. Siitä sai lehdet irroitettua ennen niiden keittämistä. Tulikohan tuosta joku 10 isoa lehteä. Se tosin riittää, kun täyte on aika kompaktia.

1 kaali
400 g jauhelihaa
1 sipuli, silppuna
2 munaa
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaa
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl meiramia
½ tl jauhettua muskottipähkinää
persiljaa silputtuna
mustapippuria
valkopippuria
siirappia


  1. Keitä kaalia/kaalinlehtiä suolatussa vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Jäähdytä keitetyt lehdet ja poista niistä lehtiruodin paksuin osa esim. fileointiveitsellä.
  3. Sekoita yo. listan muut aineet siirappia lukuun ottamatta keskenään
  4. Tee kääryleet, asettele uunivuokaan vieretysten ja laita vähän siirappia päälle
  5. Paista 150-asteisessa uunissa n. 1,5 h.Alkurusketusta voi hankkia pitämällä näistä ensin vaikka 200 asteessa tai paistamalla pannulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...