9.12.2011

Karppileipä




Hesari kertoi, että suomalaiset googlettavat karppausreseptejä. Minäkin leivän reseptiä, vaikken karppaakaan. Testasin heti kättelyssä LCHF-versiota, eli vähähiilihydraattista ja rasvasta todellakin viis.

Äkkiä laskettuna näissä sämpylöissä on noin 12 g proteiinia, 3 g hiilihydraatteja ja 20 g rasvaa kappaleelta! Samat vielä prosentteina, kun jotakin kuitenkin kiinnostaa: 21-5-74 % ..ja energiaa 240 kcal/kpl.

Resepti tulee Norjasta, Ingridin blogista, ja on to-del-la helppo. Tusen takk!

10 pienen sämpylän taikina:
1 dl vettä
3 rkl partaäijää l. turkkilaista jogurttia (koska ei ollut norjalaista rømmeä saati ranskankermaa)
3 munaa

100 g auringonkukansiemeniä
100 g seesaminsiemeniä
50 g manteleita (vastannee suunnilleen alkuperäistä 5 rkl mantelijauhoa)
3 rkl psylliumia
2 rkl vehnäleseitä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

150 g juustoraastetta

Tekeminen on helppoa. Jos käytät kokonaisia manteleita aja ne jauhoksi tehosekoittimessa. Myös siemenet rikotaan sopivan hienoiksi samaisella laitteella. Sitten kuivat aineet yhdessä kulhossa sekaisin ja märät toisessa. Lopuksi molemmat yhteen, juusto mukaan ja sekoittelua.

Tee taikinasta n. 10 palloa ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ja se maku? Varoitus: Perinteiseltä leivältä nämä eivät maistu. Juusto (vaikka goudaa ja Turunmaa ovat mietoja) ja seesaminsiemenet maistuvat vähän läpi, jos sämpylöitä syö sellaisenaan tai pelkän levitteen kanssa. Ehkä joku vahvempi emmental voisi toimia paremmin, kun nämä selkeästi juustosämpylöitä ovat.

Mutta metrustia, juustoa ja kurkkua niin ihan täydestä meni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...