Cliché :) |
Resepti on taas kerran Louisa Shafian Lucid Foodista. Ostakaa! Pyöristelin alle kuppimittoja deseiksi ja vaihdoin mm. vaahterasokerin tavalliseen sokeriin.
340 g huoneenlämpöistä voita
3.5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 muna
puolikkaan appelsiinin kuori
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1.2 dl siirappia (eli puoli kuppia)
3.5 dl vehnäjauhoja
3.5 dl tattarijauhoja
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl kanelia
1 tl maustepippuria
½ tl neilikkaa
¼ tl muskottipähkinää
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää vanilja, muna, appelsiininkuori, inkivääri ja siirappi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä noin desi kerrallaan monitoimikoneen pyöriessä pienellä teholla.
- Anna taikinan kovettua kylmässä Kirjan mukaan tunti riittäisi. Annoin itse olla yön yli.
- Tee kaulitusta taikinasta noin puolen sentin paksuisia pipareita.
- Paista noin 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
- Jäähdytä keksit ritilällä.
Joku tähden muotoinen muotti olisi ollut kiva, mutta piprarimuotit olivat perinteistä "piparikukkaa" lukuun ottamatta kadonneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti