3.1.2012

Linssicurry



Tässä oiva vaihtoehto currykanalle. Resepti on Anjum Anandin Anjum's New Indian -kirjasta.YLE FST näytti BBC:n tuottamaa Anjumin kokkausohjelmaa viime vuonna, jonka pohjalta tehtiin ostopäätös em. opuksesta. 

Mitä tarvitaan:
250 g ruskeita linssejä (vihreätkin käyvät, kunhan ei kuorittuja punaisia)
6 g inkivääriä (olen jättänyt punnitsematta ja laittanut 1-2 cm pätkän..)
4 isoa valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä
2 tl juustokuminan siemeniä (käytin ihan jauhetta)
½ sipuli silputtuna

suolaa
1 kukkura rkl jauhettua korianteria
½ tl garam masalaa
½ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa

3 pientä tomaattia soseena (käytän Muttin pyrettä pari ruokalusikallista)

Tuoretta silputtua korianteria varsineen


Näin tehdään:
Laita linssit kattilaan reiluun litraan vettä ja keitä vähintään ohjeen mukaan.

Tee tehosekoittimella tai blenderillä inkivääristä ja valkosipulista tahna. Pieni vesitilkka auttaa.

Lämmitä öljyä pannulla ja lisää kumina. Paista hetki, kunnes tuoksu tuntuu. Lisää sipuli ja ruskista se kevyesti. Seuraavaksi lisätään inkivääri-valkosipulitahna, jota paistellaan niin että tuoksut irtoavat. Sitten kuivat mausteet. 

Jos käytät tomaatteja, niin niiden lisäämisen jälkeen on hyvä odotella että ylimääräinen neste kiehuu pois. Pyreellä ei kai ole niin väliä. 

Lopuksi lisätään linssit - tai kaadetaan äsken pannulla kypsennetyt jutut linssien joukkoon. Kypsennä vielä 10 minuuttia, tarkista maku ja lisää korianterisilppu.

Meillä on tämän kanssa syöty riisiä. Riittoisuus kahden aterian verran. Ohjeenkin mukaan 4-6 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...