21.8.2012

Pinaattikeitto - "lisää vain maito ja pinaatti"


Välillä Usein tulee naristua miten huonoja työpaikan ruuat ovat. Varsinkin pinaattikeitto on useasti vetisyydessään ja mauttomuudessaan tuottanut pettymyksen. Pakastetiskiversiot ovat välillä ok, mutta enpä ollut arvannut että niiden sulattamiseen kuluvalla ajalla tekee itsekin hyvän keiton. Vähänpä tiesin. 

Viikonloppuisesta gazpachosta jäi yksi paketillinen pinaatinlehtiä yli enkä muuta keksinyt kuin pinaattikeiton. Kavahda Rachael Ray ja 30 minutes meals: Itsetehty herkullinen pinaatikeitto valmistui tiskaamisineenkin noin 20 minuutissa! ..ja ilman E-V-O-O:ta ;) Alla olevista määristä sai kahdelle alkuruokaa.

~2 rkl voita
~2 rkl vehnäjauhoja
~5 dl maitoa
~80 g pinaatinlehtiä
suolaa
valkopippuria
kananmunia

Laita munia kiehumaan ja silppua lehdet monitoimikoneen leikkuuterällä.

Laita pari ruokalusikallista voita kattilaan. Sekoita voihin pari ruokalusikallista jauhoja. Kaada joukkoon maitoa pieniä määriä kerrallaan ja sekoita vispilällä. Teet juuri köksäntunneiltakin tuttua puuhaa, eli suurustamista :) Mitä enemmän maitoa laitat kerralla, sen herkemmin saat paakkuja. Lieden ei muuten tässä vaiheessa enää tarvitse hohkata täysillä. Jos laitat vähän vähemmän maitoa, saat paksua keittoa ja vähän enemmän, niin laihaa. Ja mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sen täyteläisempää saat. Mausta suolalla ja tarvittaessa myös pippurilla. 

Tiskaa kattilat ja monitoimikoneen osat, pyyhi työtasot ja kata pöytä. Tarjoile keitto munanpuolikkaiden kanssa.

Rachaelia mukaillen: "Remember, a great meal is never more than 20 minutes away, enjoy".


1 kommentti:

  1. Alkoipas tehdä mieli pinaattikeittoa ja keitettyjä kananmunia. Itse tehty keitto on hyvää, eikä valmistaminen vie todellakaan aikaa.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...