15.8.2012

Rucola-perunasalaatti


Vielä ehtii perunasalaatteilla, kun kelitkin lämpeni ja potuissa on ohut kuori :)

Tämän salaatin jujuna on heittää keitinvedenlämpöiset perunat rucolan ja etenkin punasipulin päälle, joka tämän seurauksena tietysti pehmenee ja kypsyy. Eli ei siis huolta, jos kuulut niihin jotka sanovat yök, kun ruuassa on punasipulia: maku kyllä taittuu hienosti muiden joukkoon. Kastikekin on omaan makuun, joten ei ihme että tätä on jo useampaan otteeseen väännetty.

Reseptin googlailin Ingunn Rekstadin minmiddag.no -blogista. Takk så mye!

~1 kg kesäperunoita
2 punasipulia
1 ruukku rucolaa
~20 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
½ dl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

  1. Pese perunat ja keitä perunat. 
  2. Asettele perunoiden kiehuessa rucola salaattikulhon pohjalle ja viipaloi sen päälle punasipulit.
  3. Sekoita öljy, balsamiviinietikka, suola, pippuri sekä pilkottu valkosipuli kastikkeeksi. Lisää joukkoon vielä aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Kun perunoiden keitinvesi on viemärissä, viipaloi perunat kattilassa sopivan kokoisiksi ja kaada ne rucolan ja sipuleiden päälle. Sen jälkeen kastike. Älä sekoita (ainakaan liikaa). 
  5. Ja lopuksi kulhon päälle jokin kansi, ettei lämpö karkaa ennen aikojaan. Salaatin voi tarjoilla hyvin vaikka puolen tunnin päästä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...