1.9.2012

Smørrebrød (lihapullat, coleslaw, pekoni)


Vaimo otti ja lähti työmatkalle Kööpenhaminaan. Ollaan kotipuolessa syöty mm. Paula-vanukkaita ja tänään viriteltiin vähän Tanska-tunnelmaa tuhdimman voileivän merkeissä. Aito smørrebrød on kai sellainen, ettei sitä leipää juuri näy. Näillä täytteillä tämä ei ole ongelma. Homma menee näin:

Pohjalle ruisleipäkolmio tms. ja sen päälle järjestyksessä
- (Margariinia)
- Lihapullia
- Coleslawta
- Rapeaksi paistettua pekonia
- Tuoretta timjamia

Coleslaw
250 g valkokaalia ohueksi suikaloituna
175 g porkkanoita raastettuna
½ sipuli ohueksi viipaloituna
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
50 g majoneesia
2 rkl kermaa
1 rkl karkeaa sinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita porkkana, kaali, sipuli, suola, sokeri ja viinietikka laita puoleksi tunniksi siivilään valumaan.
Sekoita majoneesi, kerma ja sinappi keskenään ja yhdistä se siivilän sisältöön.
Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Coleslaw-resepti on saatu kesän Kaarinan excursiolta. Sama ohje löytyy kuulemma Louise Pickfordin kirjasta Grilliruoat - Kesäherkkuja moneen makuun.

Lihapulliinkin on mainio resepti, jonka kopioin tukholmalaisen hotellin infolehdestä. Postaillaan sekin jossain vaiheessa tuolta Bloggerin luonnoskansiosta julkiseksi.. Näiden lihapullien sekaan laitoin toki ekstrana ne pekonipaketin siivut, joita ei leivän päällä tarvittu :)

Velbekomme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...