23.4.2013

Pehmeä perunakeitto


Peruna on pyöreä
peruna on soikea, 
peruna on ruoka ihan oikea.

Perunan kun suuhun vie
Siitä alkaa pitkä tie, 
vatsassa sen paras paikka eikös lie.

Hei, hei, peruna!

Perunaa ei kyllä oikeasti tule juuri syötyä. Äkkiä keksin lohikeiton, nakkikeiton ja lihaperunasoselaatikon, johon sitä laitetaan. Mitä jos perunan pistää pääosaan? Keitto (lähes) pelkästä perunasta? Sopii hyvin viime aikaisten vihanneskeittojen sarjaan (hernekeitto, juurisellerikeitto). Superhelppoa ja nopeaa - ja hyvää, koska pääsi blogiin asti. Sopii esim. alkuruoaksi. Kasvissyöjille sellainen pettymys, että kanaliemi ja chorizo ovat kyllä olennaisia aineksia...

Resepti on Trinen ruokablogista. Takk så mye! Resepti sellaisenaan on alla, omat huomiot teko-ohjeiden perässä.

Kahdelle syöjälle tarvitaan:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
200 g perunaa (jauhoperunoita)
1 purjosipuli (valkoinen osa)
9-10 dl kanalientä
1 dl creme fraichea
voita paistamiseen
suolaa
200 g chorizoa

Näin tehdään:
  1. Hhienonnan sipulit, kuori ja kuutioi perunat pieniksi
  2. Paista kelta- ja valkosipulit voissa kuultaviksi
  3. Lisää purjosipuli ja perunat ja paista vielä hetki
  4. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä perunat kypsiksi
  5. Lisää creme fraiche ja aja keitto tasaiseksi tehosekoittimella
  6. Tarkista suola (käytin kanaliemikuutioita, ei tarvinnut lisätä)
  7. Paista chorizokuutiot miedolla lämmöllä niin että rasvaa irtoaa
  8. Syömään!
Huomio!
Tein keiton tuplana, kun perunoista pitävä sisko tuli kylään. Tuplasin kaiken, mutta perunaa meni varmaan triplasti. Otin perunoiden kypsyttyä varmaan pari desiä lientä talteen, koska pelkäsin että keitosta tulee liian litkua soseutuksen yhteydessä. Ainakin tällä kertaa tämä osoittautui viisaaksi suuresta perunamäärästä huolimatta. Lientä on jo soseutetusta keitosta vaikea saada pois.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...