12.4.2013

Kevätkeksit


Eihän kevään tuloa voi oikeasti edistää keksejä leipomalla, mutta yritin vähän raikkaiden herkkujen avulla nostattaa tunnelmaa alkuviikon lumisateen yllättäessä. Ja koska on sitruunakausi, on oiva hetki väkertää sen kunniaksi sitruuna-appelsiinikeksit - tai appelsiini-mantelivoikeksit, kuten Anne Katrine Paulsen Gastronomade -blogiin postaamassa reseptissä näitä nimittää. Takk for oppskrift!

Näissä ei juuri aktiivista työaikaa kulu - kunhan varaa vähän aikaa taikinan jäähdyttämiseen. Keksit leviävät uunissa kuin kauralastut, mutta maistuvat huomattavasti paremmilta ja tulevat tosi rapeiksi. Mantelijauhon osuutta voi harrastelija vain arvailla..

Olisiko teillä muuten kevääseen liittyen hetki aikaa keskustella Jee.. Kevättulvista. Tulvat alkavat kohta! Olethan tutkinut kotipaikkasi lähivesistöjen tulvaennusteita ja tulvakarttoja sekä pohtinut hiljaa tykönäsi miten voit itse omatoimisesti varautua tulviin?

Kiitos ajastanne. Nyt leivotaan!

Tarvitaan
125 g huoneenlämpöistä voita
100 g sokeria
1 muna
appelsiinin raasettu kuori
sitruunan raastettu kuori
50 g vehnäjauhoa
50 g mantelijauhoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Näin tehdään pari pellillistä
  1. Vaahdota voi ja sokeri
  2. Lisää loput aineet ja sekoita taikinaksi
  3. Kääri taikina muovikelmuun ja muotoile siitä pari-kolme senttiä paksu pötkö.
  4. Jäähdytä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  5. Leikkaa kohmeisesta patukasta n. 1 cm siivuja ja asettele väljästi pellille (n. 9-12 kpl)
  6. Paista 190-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...