18.7.2013

Metsähampurilaiset


Kesällä syödään läheisten tuottajien tuoretta satoa. ..tai ainakin mahdollisimman helposti, koska kuumalla ei juuri edes ruoka maistu eikä keittiössä ole kivoin olla. Mutta ulkona voi syödä ja sitähän ollaankin ravintoloiden lisäksi tehty. Metsässä, kun isä kaasukeittimen osti ja onneksi ihan muutenkin koko perheen iloitessa. Keittojen lisäksi retkillä on syöty hampurilaisia. Toki niin, että niitä on syöty jo edellisenä päivänä kotona, jottei esim. tarvitse kuskata raakaa lihaa matkassa. Kasvishampurilaiset on tehty kikhernepihvien voimin. 

Hampparisämpylöiden resepti on Pakkotoisto.comin kokkausketjusta, johon Powerhousu on sen postannut. Kiitos varmaan voille ja munalle koska näistä tulee todella ilmavia ja höttöisiä. Neljäsosan jauhoista voi muuten helposti korvata täysjyväjauhoilla rakenteen kärsimättä. Työvaiheita olen alla vähän yksinkertaistanut, mutta homma toimii hyvin näinkin. Kikhernepihvit on Hesarista.

Pitää muuten varmaan investoida kasvioon, koska metsässä loputon kyselijämme (niin se metsän rauha? :) suuntaa kysymyksensä kasveihin. Täytyy sanoa, näin huonolla kasvi-infolla varustettuna, että luonto näyttää kovinkin monimuotoiselta ihan pururadankin ympäristössä :)

Hampurilaissämpylät
25 g hiivaa tai pussillinen kuivahiivaa
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
50 g pehmeää voita
2 dl vettä
4 rkl maitoa
2 munaa
(seesaminsiemeniä)
  1. Sekoita jauhot, sokeri, kuivahiiva, suola ja voi yleiskoneessa suht murumaiseksi.
  2. Lisää munat, vesi ja maito (jos käytät tavallista hiivaa, liota se nesteeseen)
  3. Pyöritä konetta 5-10 minuuttia.
  4. Jos haluat seesaminsiemeniä, suihkuta sämpylöiden päälle vesipullosta vettä liimaksi ja ripottele siemenet.
  5. Pyöritä taikinasta 8-12 sämpylää ja kohota pellillä liinan alla n. tunti.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Jauhelihapihvit
jauhelihaa
suolaa
pippuria
voita/öljyä paistamiseen
  1. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri.
  2. Muotoile käsin pihveiksi ja paista pannulla. Paketista jauhelihaa tulee joku 6-8 pihviä.
Kasvispihvit
4 dl käyttövalmiita kikherneitä (Bonduellen purkillinen)
¼ dl korppujauhoja
1 muna
½ dl tuoretta korianteria
2 valkosipulin kynttä
½ tl juustokuminaa
¼ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
1-2 rkl sitruunamehua
öljyä paistamisen
  1. Aja ainekset tehosekoittimessa massaksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pihveiksi.
  3. Paista pihveihin pannulla ruskea pinta. Kääntele varovasti, käytä öljyä.
Muut täytteet
Salaattia
Suolakurkkua
Tomaattia
Punasipulia
Juustoa
Ketsuppia
Majoneesia
lisää suosikkisi jonon jatkoksi..

Suosittelen (ihan omasta aloitteestani) Primuksen EtaPoweria.
Vähemmän suositeltavaa on sen sijaan käryttää pihvejä pururadan varressa
kieli vyön alla jouksevien lenkkeilijöiden kiusaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...