30.7.2013

Isi, miks sä kuvaat kaalilaatikkoa?


Niin. Onko kaalilaatikko niin tavallista ruokaa, että sen kuvaus ihmetyttää? :)  Tai ennakkoluuloisesti niin pahaa, ettei olisi kelvannut kuvattavaksi ja sitä kautta blogiin? Minusta tämä on hyvä ruoka ja sopii hienosti sadanneksi blogipostaukseksi. Poika oli ilmeisesti eri mieltä, otti tuijotuskisaa ruoka-annoksen kanssa ja söi loppujen lopuksi nälkäisenä puuroa iltapalaksi.

Kyllä, sadas postaus ja sitä kautta myös sadas resepti. Valitettavasti minulla ja olemattomilla sponsoreillani ei ole resursseja järjestää 100. reseptin kunniaksi kilpailua. "Tykkää ja jaa suosikkireseptisi ja voita Hyökyaaltonen kotiisi kokkaamaan se" :) Terveisiä ja kiitoksia kuitenkin vakiolukijoille, satunnaisille vierailijoille ja uusille tuttavuuksille. Luonnoskansiossa on vielä ainakin 4 postausta tuloillaan ja eiköhän nekin saa jatkoa.

Excel-miehenä oli toki vähän pakko kerätä tilastoja käppyrämuotoon :)


..takaisin kaalilaatikkoon. Paranee vain vanhetessaan, on helppo tehdä, halpa jne.

Valkokaalia eli keräkaalia (olisiko ollut n.2 kg ennen kannan yms. poistoa)
2-4 rkl siirappia
1 dl vettä
400 g jauhelihaa (sikanauta tai nauta)
1 sipuli
1½ dl keitettyä riisiä (1 dl keittämätöntä)
1 dl maitoa
1 muna
suolaa
pippuria
voita
  1. Poista kaalista päällimmäiset lehdet ja kanta. Pilko haluamasi kokoiseksi. Itse tykkään aika pienestä.
  2. Paista kaali kevyesti voissa niin että se pehmenee ja saa vähän väriä. Homma sujuu hyvin, kun tekee pienissä erissä. 
  3. Laita kaikki paistettu kaali pannulle (tai kattilaan jos ei mahdu), lisää siihen siirappi, etikka, suolaa, pippuria ja vesi. Keitä vesi pois. 
  4. Sekoita jauheliha, riisi, sipuli, maito ja muna taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  5. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet kaalista. Sen päälle tulee liha-riisi-seos ja päällimmäiseksi loppu kaali.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti. Lihan pitäisi luonnollisesti olla kypsää ja pinnassa kiva väri. 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...