9.3.2012

Uunijuurekset ja kaprisvinaigrette


Ottolenghiiii!! Plenty: Vibrant Recipes from London's Ottolenghi on kyllä ollut loisto-ostos. Onhan se hyvää paahtaa perusjuureksia ja -vihanneksia, mutta tässä on kelpo vaihtoehto. Korvaa porkkana palsternakalla, peruna bataatilla, keltainen sipuli punaisella, ryyditä aidoilla mausteilla, vähän kirsikkatomaatteja ja koko komeudelle vielä vinaigrette, jossa sinappi tekee emulgaattorin virkaa.

4 palsternakkaa
4 punasipulia
reilu 1,5 dl oliiviöljyä
4 timjaminoksaa
2 rosmariininoksaa
1 valkosipuli, vaakasuunnassa halkaistu
suolaa ja pippuria
2 bataattia (n. 600 g)
30 kirsikkatomaattia (laitoin yhden rasiallisen, en jaksanut laskea :)

2 rkl sitruunamehua
4 rkl kapriksia
½ rkl vaahterasiirappia
½ tl dijon-sinappia
(1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä)

Kuori palsternakat ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi ja 4 cm pitkiksi pätkiksi. Kuori sipulit ja lohko kuuteen osaan. Kaada edellämainitut uunivuokaan ja lisää n. 1.2 dl öljyä sekä timjamin ja rosmariinin oksat, halkaistu valkosipuli, 1 tl suolaa ja pari rouhaisua pippuria. Sekoita ja laita 190-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.

Lohko bataatit kuorineen (poista päistä naatin- ja juurenjämät) pituussuunnassa sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Lisää uunivuokaan ja kypsennä 40-50 minuuttia lisää.

Lopuksi lisätään puolitetut tomaatit ja kypsennetään vielä 10 minuuttia.

Tee vinaigrette sotkemalla sitruunamehu, kaprikset (käytäthän sellasia pieniä), vaahterasiirappi, sinappi, jäljelle jäänyt öljy ja ½ tl suolaa. Kun uunivuoka tulee viimeisen kerran uunista ulos, sekoita kastike vihannesten joukkoon.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Jos haluat seesaminsiemeniä, lisää ne lopuksi.

Jotain proteiinia piti keksiä kaveriksi ja hätäpäissäni valitsin kaupasta leipäjuustoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...