25.5.2011

Kun raparperi partaäijän kohtasi.

Ajankohtainen resepti, kun raparperia pukkaa maaperästä!

Tosi helppoa, hyvää ja sokeritonta (hunajaahan ei lasketa :) jälkiruokaa. Lindahlsin Turkkilainen jogurtti sopii tähän erinomaisesti. Kuin jäätelöä. Laatikossa on kuppimitta, joten en muuntanut desejä. Kuppihan on n. 2.4 dl.

4 raparperin vartta
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1/2 kuppia hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl ruusuvettä
2 kuppia paksua jogurttia
1/2 kuppia pistaasipähkinöitä

Kuori raparperit ja pilko ne parin sentin paloiksi. Laita kattilaan raparperi ja 1/2 kuppia vettä. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja sekoittele.

Kun raparperi pehmenee (n. 5 min.), lisää kardemumma, muskotti ja suola. Kypsennä ja pehmitä edelleen (toiset 5 min.), ota kattila liedeltä ja lisää hunaja sekä vaniljauute. Anna jäähtyä ja lisää ruusuvesi. Itsellä ei moista löytynyt, mutta tämä oli varsin maistuvaa ilmankin.

Annostele kulhoihin sopiva määrä kylmää jogurttia (1/2 kuppia sanoi ohje, mutta laitoin varmaan tuplasti) ja sen päälle muutama ruokalusikallinen raparperikastiketta. Kruunaa annos pistaasimurskalla.

Tämä ei jää ainoaksi ostamani Louisa Shafian Lucid Food -kirjan reseptiksi. Suosittelen kirjaa jo tämän kokeilun ja muiden reseptien lukemisen perusteella.

2 kommenttia:

  1. Mistä hillo sai keltaisen väriin?

    VastaaPoista
  2. Käyttämissäni raparpereissa ei ollut juurikaan punaista joka olisi tuottanut pirteämmän värin. Kuvan väri on siis yhdistelmä keltaisesta hunajasta ja vihreästä raparperista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...