19.10.2012

Chili-kanelikeksit


Mistä keittiössä huomaa päivän pimenevän? Tietysti ikkunasta - josta uudessa keittiössä olen vieläkin iloinen - mutta viikon aikana on mennyt reilu puoli kiloa suklaata erinäiseen leivontaan jota kai voi myös jonain merkkinä pitää. Tuhtia kamaa ei nimittäin kesällä tee mieli syödä. Näistä tuotoksista on tosin suurin osa mennyt vientiin, eli työpaikan kahvipöytiin.

Nämä pikkuleivät jatkavat suklaalinjaa, mutta levyjen sijasta taikinaan saa kaataa puoli pakettia Van Houtenia. Pientä terästystä antavat chili sekä kaneli ja tuhdin maun takaavat voi ja sokeri.

En ole chiliasiantuntija, mutta chiliä käyttäessä kannattaa tehdä vissi ero chilimausteseoksen ja chilin välillä. Varsinkin leivonnassa voi käydä köpelösti ensin mainitun sisältäessä esim. juustokuminaa ja valkosipulia :) Käyttämäni chili oli marketin maustehyllyn mainstreamia. Tulisuutta voi säädellä määrää ja chililaatua vaihtamalla.

Resepti on norjalaisesta Mat på bordetista. Takk så mye!

Taikina
110 g voita
150 g sokeria
1 muna
140 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl chilijauhetta

Pyörittelyyn
50 g sokeria
2 tl kanelia
¼ tl chilijauhetta

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
  2. Viimeistele taikina sekoittamalla joukkoon keskenään yhdistetyt jauho, kaakao, leivinjauhe ja chili.
  3. Pyöritä taikinasta noin 30 palloa ja pyöritä ne yksitellen sokeri-kaneli-chili-seoksessa.
  4. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...