26.4.2011

Kasvislasagne

Jaa miksi ruokablogi? Paperiarkisto ei toimi, enkä tiedä kauanko muistan kirjoittaa googleen esim. "pastanjauhantaa pakkomielle pahenee", etsiä bloggauksen kommenttiosiosta lasagnen rungon ja yhdistää siihen yleisen tomaattikastikkeen.

En tee enää lihalasagnea. Jos joku tietää miten tehdään sellainen Roomassa syömäni lasagne, jossa on vuorotellen pastalevyä ja vain milli supermaistuvaa kastiketta, niin vaihdan heti siihen.

Tomaattikastike
Tomaattikastikkeeseen tarvitaan mirepoix. Sipulia, porkkanaa ja (juuri)selleriä suhteessa 2:1:1. Laitoin 200-100-100 g. Edellä mainitut pieneksi silpuksi ja kuullotetaan öljyssä. Sekaan 1 purkki tomaattimurskaa ja 1 purkki tomaattipyrettä. Lisäksi valkosipulia, sitruunamehua, hunajaa, musta- ja valkopippuria, suolaa (jopa 2tl) ja ruokalusikoittain yrttejä (esim. basilika, oregano, timjami, rosmariini..). Kannattaa antaa kypsyä hiljalleen vähintään tunnin.. Jos neste uhkaa loppua niin lisätään vettä. Parasta tomaattimurskaa on Mutti (saa ainakin S-kaupoista).

Kasvikset
2 eriväristä paprikaa
4 tomaattia
1 munakoiso
1 punasipuli

Munakoisoja voi itkettää suolan avulla. Tykkään myös tässä ruuassa kuoria ne, mutta en aina jaksa paistaa. Tomaatit kaltatataan. Kasvikset pilkotaan reiluiksi paloiksi ja sekoitetaan kulhossa.

Juusto
400-500 g mozzarellaa. Leikataan ohuiksi siivuiksi.

Kasaus
Voitele lasagnevuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta. Sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kasviksia ja vielä mozzarellasiivuja. Sitten taas lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kasviksia ja mozzarellasiivuja. Toista kunnes tarvikkeet loppuu tai vuoan ylälaita tulee vastaan.  

Anna kypsyä 200 C uunissa noin 45-60 minuuttia. Kypsennysaika riippuu lähinnä lasagnelevyjen pehmenemisestä. Kaupan halpismerkin täysjyvälevyt tuntuvat ainakin vaativan tunnin, jotta saavat täytteistä nestettä. Päällisen liikaa tummumista voi ehkäistä foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...