11.2.2014

Tarjoilija! Suklaakakussani on kikherne.


Mites teidän pikkujoulu, joulu, uusivuosi, loppiainen, Runebergin päivä ja muut takuuvarmat ruokablogien juhlapäivät meni? Jäi joulupöydän kotitekoiset suklaamousset hillotuilla appelsiininkuorillakin postaamati!

Oh dear.. Brighton oli ja meni. Enää ei "ruokamies" tuo elintarvikeostoksia kotiovelle (tätä kyllä selvitellään!!), kaasuliesi kohise keittiössä, juosta kilpaa puistossa eikä istuta kahvilassa teellä ja skonsseilla.. Tervetuloa hypermarketti, työt, turvasoralla päällystetyt ja AutoCADilla karttapohjalle lätkityt leikkipuistot, Fazer Amica ja kiire.. No kyllä hyviäkin juttuja tuli vaihdossa, mutta käyttäkää ihmiset ihmeessä (vanhempain)vapaitanne jos vain mahdollista!

Miltä tuntuisi kuulla ylistystä suklaakakusta johon tulee puoli kiloa kikherneitä? Aika laimealta verrattuna siihen, että juttu jatkuu lauseella "sulla on kuulemma ruokablogi" - ja sanoja on uusi esimiehesi. Tarkkaa taustatietojen kaivamista.. Varmaan jollain päätösanalyysilla selvitetty :) Töissä olen edelleen, joten isoa vahinkoa ei blogi ole vielä(kään) aiheuttanut. On blogista ihan yleisen tason (nimetön) maininta CV:ssäkin, joten riskejä on otettu aiemminkin. Resepti taitaa olla löydetty Kotilieden reseptisivuilta. Tästä on tullut ryhmässämme ihan viraali-ilmiö, sillä olen ainakin kolmas joka tätä kokeili.

Mutta pakkohan tällaista on testata. Kikherneitä on yleensä ladattu esim. herkulliseen kikherne-halloumisalaattiin tai muihin suolaisiin resepteihin. Jauhoton kakku ilman voita, (kakuksi) melko proteiinipitoinen ja vielä mehevä ja maukas. Valitettavasti tuolla Kotilieden sivuilla ei ollut infoa paistolämpötilasta. Arvoin 200 astetta ja laitoin suoraan reseptin 40 minuuttia, sillä prosessissa oli myös kauden kolmas ja neljäs Runebergin kakku sekä kaikenlaista muuta olennaista ruuhkavuosi™-juttua. Tuolla astemäärällä olisi riittänyt ehkä vähän lyhyempikin aika - tai sitten joku 175 astetta vähän pidemmällä tulilangalla. Ei tosiaan herneet maistu ja tuolla paistosäädöllä tästä saa varmasti entistä mehevämmän. Kannattaa kokeilla!

Tarvitaan
  • 250 g tummaa suklaata
  • 500 g kikherneitä (tölkitetykin käy ja nopeuttavat hommaa)
  • 4 munaa
  • 150 g sokeria (vajaa 2 dl)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • tomusokeria koristeluun

Näin tehdään
  1. Voitele kakkuvuoka (ø ~20 cm) ja korppujauhota se. Muista gluteeniton k-jauho, jos keliaakikko on tulossa kylään.
  2. Sulata suklaa. Sulatin ihan vesihauteessa, alkuperäisessä ohjeessa mikrotettiin.
  3. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista muhjua. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita vielä hetki. Lisää sulatettu suklaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Sirottele kakun pinnalle siivilän läpi tomusokeria. 
  6. Tarjoile esim. marjojen, hedelmien tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...