4.7.2014

Tarjoilija! Suklaabrowniessani on mustapapuja!

Ruokablogikuvissa olisi suotavaa käyttää tuoreita marjoja.
Jäiset pitäisi nyt ainakin vaivautua sulattamaan :)

Hei hei! Enpäs enää edes yritä selitellä harvahkoa postausväliä :) Yritetään paikata vahinkoa jatkamalla siitä mihin jäätiin ja nakataan blogiin seuraava melkein-terveystuote, mustapapubrownie. Kyllä vaan, viimeksi leivonnaiseen piilotettiin kikherneitä, nyt mustapapuja. Ja kohtuullisen onnistuneesti, sanoisin - siis terveysleivonta-kategoriassa.

Resepti on löydetty Pumpui-blogista, jota tulee aika usein luettua. Laskin äkkiseltään Kalorilaskurilla, että suklaabrownie sisältää n. 60 g proteiinia ja makroravinnejakauma on 24/49/27 (P/H/R) - ihan kuin näitä itse joskus vielä katselisi, mutta niille ketä kiinnostaa..

Näitä tarvitaan:
2 purkkia mustapapuja (Go Greenin käyttövalmiit paketit, josta tulee 340 g itse papuja)
10 taatelia
3 munaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
~1 dl kaakaojauhetta
0,5 dl steviajauhetta
loraus kahvia

Ja näin tehdään:
  1. Aja pavut ja taatelit hienoksi tahnaksi. Jos et halua että pahaa aavistamaton maistaja tajuaa pavut, jauha huolella ja ajan kanssa. Tehosekoitin on ystävä.
  2. Sekoita muut aineet joukkoon.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.
  4. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Suosittelen sekä reseptiä (ei tietenkään jauho-rasva-sokeri-brownien veroinen, mutta esim. lapset tykkäsi kovasti) että Pumpui-blogia. Toisin kuin omassa blogissani, Pumpuissa napakkaa tekstiä tulee usein ja se käsittelee monipuolisesti elämää (crossfit) treenin ympärillä. Sen verran kiinnostavasti, että tekisi mieli koittaa lajia. Se ei vaan taida olla "teenpä sitä tässä kaiken muun ohella" -laji, varsinkaan kun ei meinaa nykyisiäkään asioitaan ehtiä hoitaa. Ruuhkavuodet..™ Yksityiskohtana vielä, että olen osallistunut Pumpuin Lotan kanssa hyvinvointitutkmukseen "kovaa treenavien" ryhmässä. Etsivä löytää tästäkin tutkimuksesta raportin. Kiitos reseptistä ja hyviä treenejä!

Jos vielä jatketaan urheiluaiheisilla blogeilla, niin vielä kiinnostavampi blogi on Wattimatero! Johtuu ehkä siitä, että se käsittelee pyöräilyä jota on itekin tullut viime aikoina harrasteltua (hei, olen Strava-addikti). En tosin pyöräile Materon tavoin 12 000 km (multa voi ottaa ton ykkösen edestä..) ja yli 600 tuntia vuodessa, painoa toistakymmentä (-5) kiloa tiputtaen, kasvisruualla tankaten (joojoo, yritetään lisätä) ja korkkia kiinnemmäs laittaen (sentään Lidlin I-olut :). Tosi hieno tarina, joka on tuonut kivasti tulostakin (mies ajaa tämän kauden elitelisenssillä). Pyöräkamat vimpan päälle matka-, syke- ja tehomittareineen vielä tähän plussana. Tsemppiä uralle!

..tällä vauhdilla postaan seuraavaksi syksyllä (toivotaan että olen väärässä) - joten kivaa kesää kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...