29.6.2011

Tummat ja vaaralliset (kanelipullat)


Taannoisen Amazonin tilauksen mukana tuli jauhofirma King Arthur Flourin täysjyväjauholeivontaan keskittyvä Whole Grain Baking -kirja. Ensimmäisenä testissä oli kanelipullat. Varsinkin tuoreina nämä olivat oikein maukkaita ja toivat vaihtelua tavalliseen bullaan. Täysjyväisyys tuntui muttei häirinnyt. Ei nämä mitään terveysruokia kuitenkaan ole. Mitat on muutettu kuppimitoista meikäläisiin millilitroihin kertomalla ne 240:lla.


Taikina:
210 ml lämmintä vettä
60 ml appelsiinimehua
5 rkl hunajaa
munankeltuainen
4 rkl pehmeää voita
840 ml täysjyvävehnäjauhoa
120 ml kaurahiutaleita
3 rkl perunajauhoa
60 ml rasvatonta maitojauhetta (ei ollut, korvasin maidolla ja vähensin vettä)
1½ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa

Täyte:
240 ml tummaa sokeria
munanvalkuainen
2 rkl kanelia
ripaus suolaa

Kuorrute:
480 ml tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
2 rkl sulaa voita
ripaus suolaa
2-3 rkl maitoa tai kermaa

Sekoita taikinan ainekset keskenään, vaivaa ja laita peiteltynä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan n. 1-2 tunniksi. Taikina tuskin tuplaa kokoaan. Odotellessa voit tehdä täytteen, jossa ei tarvitse kuin laittaa ainekset yhteen ja sekoittaa pehmeäksi.

Kun taikina on noussut, tee siitä n. 25x40 cm suorakaide. Levitä täyte tasaisesti lukuun ottamatta pitkälle sivulle jätettävää parin sentin turvakaistaletta. Kääri levystä rulla niin, että tuo turvakaistale tulee viimeisenä ja sulkee rullan hienosti. Älä tee liian tiukkaa rullaa, jottei se tursua uunissa ulos. Leikkaa rullasta n. 16 pullaa ja anna niiden nousta peiteltyinä pellillä vielä noin tunnin. Paista n. 175 asteessa 25-28 minuuttia.

Kun valmiit pullat ovat vähän jäähtyneet, koristele ne vielä lopuksi kuorrutteella (kuivat aineet sekaisin, sitten voi ja lopuksi lisää nestettä jos jäi liian jäykäksi).

1 kommentti:

  1. Nämä olivat nannaa, täytyypä itsekin kokeilla nyt kun reseptikin löytyy helposti täältä (samoin kuin monta muuta loistavaa reseptiä :))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...