30.6.2011

Chocolate chip cookies, osa I


Chocolate chips cookies, eli meillä päin vain cookiesit (ei missään nimessä "suklaalastukeksit"), ovat parhaimpia pikkuleipiä ja näiden reseptejä voisi esitellä useammankin. Tässä ensimmäinen Whole Grain Baking -kirjasta.

Alkuperäisessä reseptissä suklaata olisi mennyt sellainen puoli kiloa, mutta yksi Fazerin tumma suklaalevy sai kyllä riittää ja riitti. Käytin semitummaa ruokokidesokeria oikeasti tumman fariini/muscodovadosokerin sijasta. Toimi hyvin, teen uudestaan. Mitat muutettu kupeista deseiksi, siksi desimaalit.

1,8 dl voita
2,4 dl tummaa sokeria
2 tl vaniljauutetta
½ tl suolaa
½ tl soodaa
¼ tl leivinjauhetta
0,8 dl siirappia
1 rkl omenaviinietikkaa
2 munaa
5,4 dl täysjyvävehnäjauhoa
7,2 dl suklaalastuja (mutta se levykin riittää, uskokaa)

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen sokeri. Poista kattila liedeltä kun seos alkaa kuplia ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää seuraavaksi vanilja, suola, sooda, leivinjauhe, siirappi ja etikka. Seuraavaksi munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Sekoita vielä jauhot ja sitten suklaa. Peitä ja laita yöksi jääkaappiin.

Tee taikinasta pellille ruokalusikalla nokareita. Paista 190 asteessa 12-13 minuuttia.Ohje kehoitti paistamaan siten, että uunissa on kerralla 2 peltiä ja vaihtamaan puolessa välissä peltien paikkaa ylätasolta alatasolle ja päinvastoin. Laatu pellillisten välillä oli meidän uunilla sitä luokkaa, että jatkossa paistan kyllä pellin kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. missäs se herkullinen maidoton versio!? nimim. halvalla lähtee ;-)

    VastaaPoista
  2. Cookieseista tulee ainakin osat II ja III. Pitää laittaa jommankumman yhteyteen! Kiitti muistutuksesta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...