1.7.2011

Barbecue-wrapit



Barbecue vai barbeque? Tätä kesälisuketta en löytänyt HS.fi Ruoka -sivujen haulla. Joka tapauksessa, tämä on löydetty paperisen Hesarin (21.8.2008) ruokasivuilta ja hyväksi havaittu herkku.

BBQ-kastike:
1 dl paseerattua tomaattia
1 dl punaviiniä
½ dl tummaa siirappia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl chilikastiketta

Kaikki aineet sekaisin ja hiljaista kokoon keittelyä kunnes kastike on paksua. Aikaa menee noin 30 minuuttia. Muista sekoittaa välillä.

Muut tarpeet:
4 tortillaa
200 g naudan ulkofilettä
tuorejuustoa
1 romainesalaatti
4 tomaattia
(jalopenoviipaleita)
öljyä paistamiseen

Jos ostit ihan kunnon filettä, pakasta sitä pari tuntia, jotta kohmeisesta lihasta saa helpommin ohuita siipaleita. Ihan perus naudan paistileikkeleestäkin saa kyllä wrapit kääräistyksi. Kypsentämätöntä lihaa paistetaan pannulla öljyssä ja tilkassa kastiketta ja sivellään kauttaaltaan kastikkeella.

Levitä tortillan päälle tuorejuustoa, salaattia ja tomaattisiivuja tai -kuutioita, miten nyt tykkää valmistaa. Lopuksi lihaa ja tarvittaessa jalopenoja.

Käännä tortilloista kaksi vastakkaista reunaa täytteen päälle ja kieritä tiukka rulla. Rulla kääritään folioon ja leikataan vinottain kahtia. Tästä ne on helppo laittaa vaikka eväsboksiin ja lähteä ulos piknikille.Kastikkeen jämät voi varmasti käyttää rillaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...