14.9.2012

Ruotsalaiset lihapullat


Vuorossa lukijan toiveresepti osoitteenaan Vantaan Länsimäki. Tämä lihapullaresepti on Hotel Skeppsholmenin huoneen infokansiosta.

Eihän näissä ainesten suhteen mitään spesiaalia ole, perusmausteet ja korppujauhojakin. Tekotavasta kuitenkin sen verran, että aika näppärää laittaa pullat uuniin ja vasta sitten liedelle: Uunissa lihapullien pohjalle/alaosaan tulee yleensä ulos valuneesta rasvasta ja nesteestä rinkula, joka näin päin tirisee pannulla pois! ..ja kun myllyttää ainekset tehosekoittimella hienoksi, ei pullien kyljistä irvistele sormenpään kokoisia sipulinpaloja :)

1 kg nautasikaa (70-30 % suhteella, jos löydät, muukin toki käy)
1½ tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 sipulia
2 rkl voita
½ dl perunajauhoja
½ dl leivänmuruja/korppujauhoja
2 munaa
2 dl vettä (eikö ruotsalaisiin pulliin laitetakaan maitoa?)

Sekoita liha, suola ja pippuri.
Paista sipuli voissa ja anna jäähtyä hetken.
Aja kaikki ainekset tehosekoittimella taikinaksi.
Anna tekeytyä n. 5 minuuttia.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Anna jäähtyä ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...