28.4.2015

Itä-länsi salaattiottelu: Sitruunaruohomarinoitua tofua ja paahdettua maissia


Juuri thai-keittiöstä en tiedä mitään, mutta jos ruuassa maistuu sitruunaruoho, lime, korianteri ja chili niin täydestä menee. Mausteiden lämpö, pähkinäisen salaatinkastikkeen täyteläisyys, proteiinista huolehtiva tofu, tomaatti ja makea maissi tekevät tästä oivan aterian.

Stop. Maissi? Tullee Terry Hope Romeron Salad Samurai -kirjan mukaan Meksikosta, joka tässä Aasian kanssa paiskaa kättä. Niin tai näin, niin varsin onnistunut ja ennen kaikkea täyttävä tekele - tosin Srirachan kanssa kannattaa makumieltymyksistään riippuen olla tarkkana. Tämä on toinen tästä kirjasta blogattu ja neljäs kokattu resepti. Erittäin onnistunut ostos ja jos kirjassa on 100 reseptiä, on varmaan vielä varaa paljastaa muutama.

Sitruunaruoholla (yms.) marinoitu tofu
400-500 g kiinteää tofua
2 rkl vaahterasiirappia
4 rkl soijaa
1 reilu rkl hienoksi pilkottua sitruunaruohoa
1 valkosipulinkynsi
2 tl pähkinä- tai oliiviöljyä

  1. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
  2. Valuta tofu. Kiinteää ei tarvitse prässäillä. Leikkaa sormen paksuisiksi siivuiksi.
  3. Sekoita marinadi ja kaada se uunivuokaan asetettujen tofujen päälle n. 15 minuutiksi silloin tällöin käännellen.
  4. Paista tofuja uunissa 40 minuuttia puolessa välissä kääntäen.

Salaatinkastike
~1,5 dl cashew-pähkinöitä
~2 dl kuumaa vettä
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tl vaaleaa misoa (eipä löytynyt omasta varastosta)
2 tl dijon-sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
2 rkl tuoretta limemehua
3 rkl Srirachaa tai muuta chilikastiketta

  1. Laita pähkinät kuumaan veteen n. 30 minuutiksi (voi olla turhakin vaihe jos tehosekoittimessa on vääntöä)
  2. Myllytä pähkinät vesineen muiden ainesten kera kastikkeeksi (kannattaa tarkistella tulisuutta eikä heittää kaikkea chiliä kerralla..)

Muut
Maissintähkä per syöjä, paahdettu (paistoin pannulla)
Kevätsipulin varsia, 1 per syöjä
Korianteria, hienonnettuna, 2-3 desiä (meni melkein koko kaupan valmisruukku)
Thaibasilika, hienonnettuna, 1-2 desiä (meni koko kaupan valmisruukku)
Tomaattia tai kirsikkatomaattia, meniköhän 2-3 tomaattia
Kookoslastuja, paahdettuna
Garam masalaa

  1. Laita salaattitarpeet (tofuineen) kulhoon ja sekoita siihen kastike
  2. Lisää päälle halutessasi paahdettuja kookoslastuja ja garam masalaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...