6.2.2012

Kanapiirakka


Tästä reseptistä menee krediitit vaimolle, joka keksi laittaa tähteeksi jääneet grillikanat piirakkaan. Ananas,  ak-tomaatit ja rosmariini säestävät kivasti. Pohjassa on sopivasti täysjyväjauhoja tuomassa rustiikkisuutta tai terveyttä - miten vaan ;)

Pohja
100 g voita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ prk maitorahkaa, (=125 g Ehrmannia)

Täyte
1-2 grillimaustettua kanan rintefilettä paloina
1 isohko sipuli silputtuna ja kuullotettuna
½ prk ananaspaloja (sellaisesta pienestä säilykepurkista)
~100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl maitoa/kermaa
2 dl juustoraastetta
2 munaa
timjamia
rosmariinia

  • Kierittele fileet grillimausteessa ja laita ne folioon käärittynä 200-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi
  • Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 24 cm)
  • Asettele kana, sipuli, ananas, tomaatti ja juustoraaste taikinan päälle
  • Mausta esim. timjamilla ja rosmariinilla, vaikka ruokalusikka molempia. Kanan mausteista pitäisi irrota tarpeeksi suolaa, mutta lisää tarpeen mukaan.
  • Lopuksi vielä munamaito päälle

Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...