13.11.2011

Linssipata pekonilla


Pari kylmää faktaa:
  1. Punasipuli, punaviini, rosmariini ja timjami muodostavat yhdessä jotain todella hienoa. 
  2. Pekoni tuskin koskaan pilaa ruokaa. 
  3. Linssit ja kikherneet ovat hyvä proteiinin lähde.
Odotukset olivat siis korkealla, kun resepti löytyi. Ja sehän löytyi Marias salt og søtt -blogistaAion todellakin tehdä tätä vielä uudestaan jonkun hyvän makkaran kera (esim. Pajuniemen Pajugrilli Provence). Nyt syötiin ihan valkosipulileivän kera ja toimi ainakin minulla.

Linssipekonipata (pyöristelin jotain määriä meikäläisiin pakkauskokoihin):
170 g pekonia pilkottuna
1 punasipuli ohuina siivuina
250 g kuivattuja vihreitä linssejä
1½ dl punaviiniä
3 dl kanalientä (kasvisliemikin käy)
4 dl tomaattimurskaa
1 tlk kikherneitä (käytin Bonduellea, jossa 400 g tölkissä on 265 g herneitä)
1 tl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua timjamia

Näin tehdään:
  1. Pilko pekoni ja paista se kattilassa. Siirrä toisaalle.
  2. Paista punasipuli miedolla lämmöllä kunnolla pehmeäksi.
  3. Lisää linssit ja viinit. Lisää lämpöä.
  4. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska, kiehauta ja anna hautua kannen alla linssien keittoajan verran.
  5. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, pekoni sekä mausteet.
  6. Kypsennä vielä hetki, tarkista maku ja tarjoile.
Tosiaan, nyt oli tarjolla vain leipää. Sulatin vähän voita ja rikoin sekaan yhden valkosipulinkynnen. Annoin voin maustua hetken, jonka jälkeen levitin sulaa leiville. Leivät voi tämän jälkeen kypsentää joko uunissa tai oikotietä käyttäen leivänpaahtimessa.

Ravintoainejakauma, jos jotakin kiinnostaa: 23 % proteiinia - 45 % hiilihydraattia - 32 % rasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...