13.2.2012

Lihapullia punaisessa kookoscurryssa


Kaapissa jauheliha, jolla on viimeinen käyttöpäivä menossa. Googleen "kjøttdeig oppskrift" ja siitä se sitten lähti. En ole lchf-ihmisiä enkä karppaajiakaan, mutta lihapullissa kyllä viehättää lihaisuus. Edellä mainittujen ruokavalioiden resepteistä ei korppujauhoja löydy ja norjasta saa tietty aina plussaa :)  

Resepti on LCHF-bloggenista. Takk for oppskriften!

Pullat
400 g jauhelihaa 
1 muna
1 tl fiberhuskia eli psylliumia
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
suolaa
pippuria
öljyä tai voita paistamiseen

Sekoita ainekset keskenään, pyörittele palloiksi ja paista pannulla.


Kastike
4 dl kookosmaitoa
½-1 rkl punaista currytahnaa
1½ kalakastiketta
1 tl Sukrinia (jätin pois)
limen mehua

Sekoita ainekset keskenään kattilassa ja kypsennä kunnes tahna on liuennut kookosmaitoon. Mausta limen mehulla (puristin puolikkaan hedelmän) ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.


Lisäksi
pähkinöitä


Tarjoile esim. yrttien (persilja, ruohosipuli, korianteri) kanssa ja ripottele päälle murskattuja pähkinöitä. Meidän kaapeista löytyi cashew-pähkinöitä. Keittelin myös tummaa riisiä kaveriksi.

Oli muuten eka kerta kun käytin valmista kalakastiketta ruuanvalmistukseen. En tiedä oliko vika minussa, naudanliha-kalakastike-yhdistelmässä vai Blue Dragonin kastikkeessa, mutta totuttelua tullaan vaatimaan. Pitää testata kalasoosia johonkin toiseen ruokaan ennen lopullista tuomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...