Paria uutta juttua on silti tullut kokeiltua. Niistä ehkä myöhemmin, mutta nyt uuteen nousuun pannukakun avulla!
Ohje on kirjasta Nordiska nationalrätter kuten taannoinen Ahvenanmaan pannarikin. Alla olevan täyte on puolikas alkuperäisestä, taikina kokonainen. Puolikas siksi, että tein pannarista paksun n. 23x33 cm uunivuokaan ja tuo täyte riitti tälläiselle pinnalle mainiosti.
Taikina
2 munaa
5 dl maitoa - käytin kevyttä, vaikka reseptissä oli punaista (standardmjölk)
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
Täyte/kuorrute
3 (hapanta) omenaa
1 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta tai hasselpähkinää
½ dl sokeria
- Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota vähintään 15 minuuttia.
- Kuori omenat ja poista siemenet. Pilko omenat ohuiksi siivuiksi. Itse tein niistä ihan hakkelusta pientä syöjää ajatellen ja ehkäistäkseni omenapalojen repimisen itse pannukakkutaikinasta. Yritys hyvä, mutta repimiseksihän se silti meni :
- Asettele omenat pellille levitetylle taikinalle ja ripottele loppu täyte päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuutia. Ite paistoin paksukaisversiotani reilu 40 minuuttia.
Moi,
VastaaPoistasinun pannukakku näyttää herkulliselta!
Kiitos! Tuli maunkin puolesta vähän vaihtelua.
VastaaPoista