..on vain suora käännös alkuperäisreseptistä (verdens beste pepperkaker), jonka löysin Tinen, Norjan Valion, sivuilta. Hyviä nämä ovat, mutta tunnetaan paremmin kai nimellä ranskalaiset piparkakut, eli ne missä on mantelia. Kerma ja pippuri ovat kiva lisä.
PÄIVITYS: Tämän blogin joulun 2011 parhaat piparkakut löytyvät täältä.
250 g voita
125 g siirappia (vaaleaa sanottiin, käytin tummaa)
1½ dl kermaa
250 g tomusokeria
400 g vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl mustapippuria myllystä
100 g hienoa mantelimurskaa
Laita voi, siirappi, kerma ja sokeri kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä. Lisää muut ainekset ja sekoita kunnolla taikinaksi.
Muotoile taikinasta n. 3 cm paksuinen tanko ja laita taikina yöksi jääkaappiin.
Leikkaa pötköstä ohuita siivuja, laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kun valmiit piparit kestävät siirtoa, nosta ne ritilälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti