15.10.2012

Suklaajuustokakku (7000)


7000 sivunkatselua meni rikki 8.9.2012. Kiitos kävijöille, tässäpä taas tonnien kunniaksi kakkureseptiä. Trafiikkia on viime aikoina piisannut niin, että tämänkin postauksen jälkeen jää vielä yksi tonnin kakku rästiin. Ideoita?

Aika monen tonnin kakun tapaan tämäkin on uunissa tehtävä juustokakku, mutta suklaa tuo vaihtelua. Omasta mielestä tämä onnistui hyvin. Tekemiseen ei mene kauaa, epäonnistua ei juuri voi, koostumus oli kivasti keskemmälle mentäessä mehevämmäksi muuttuva ja makukin hyvä. Mikä parasta, lapsi söi palansa kyseenalaistamatta mitään. Yleensä juustokakku narahtaa koostumuksesta tai mausta ja sehän ei sitten kelpaa, koska se on juustokakku ja sisältää juusto-sanan :)

Reseptistä kiitokset Mat på bordetin pitäjä Ina-Janine Johnsenille: Tusen takk for oppskrift! Alla olevat määrät on puolitettu alkuperäisestä, jonka riittoisuudeksi lupailtiin jopa 30-40 henkeä (vuoan halkaisija 26 cm). Puolikkaastakin söi kuulemma 12 hengen kahviporukka ja kotiinkin jäi nelisen palaa. Vuokakoko minulla oli ~22 cm.

Pohja
125 g keksejä
40 g voita

Tee kekseistä muruja esim. tehosekoittimella. Iänikuisten digestive-keksien sijaan jauhoin LU Bastogne -keksejä. Ihan hyvää vaihtelua! Tällä keksimäärällä pohjasta tulee tosi ohut, mutta eihän se pohja tässä pointti olekaan :) Sulata voi ja sekoita muruihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte
400 g tuorejuustoa
150 g sokeria
25 g kaakaota
200 g suklaata (70 % kaakaota)
3 munaa

Laita suklaa vesihauteeseen sulamaan ja sekoittele välillä. Sillä välin voit sekoittaa haarukalla tuorejuuston, kaakaon ja sokerin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita, älä vispaa. Lisää joukkoon muna kerrallaan ja lisää uusi, kun vanha on sekoittunut kunnolla. Lopuksi sekoitetaan jo hieman jäähtynyt suklaa.

Kaada täyte keksipohjan päälle. En voidellut vuoan reunoja, koska siinä oli tarttumaton pinnoite. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä muutama minuutti ja pyöräytä veitsellä tai lastalla kakku irti reunoista. Näillä keleillä laitoin kakun yöksi parvekkeen jääkaappiolosuhteisiin. Viileään se pitää joka tapauksessa laittaa tekeytymään, joten älä ala tehdä tätä esim. muutamaa tuntia ennen kuin haluat tarjoilla.

Kuorrutus
100 g suklaata
125 ml kermaa
2 tl sokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita levyllä kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki ja kaada täytteen päälle. Kerman tms. ansiosta tämä levittyi ihan itsestään tasaisen kiiltäväksi ja lähes kuplattomaksi pinnaksi! Irtopohjavuoan reunat voivat olla mainiosti paikallaan.

Säilytä kakkua viileässä, mutta ota esiin ½-1 tuntia ennen tarjoilua.

Kakku on tosiaan aika tuhtia. Älä leikkaa liian isoa palaa :)

3 kommenttia:

  1. liian ihana! pakko kokeilla lähiaikoina :3


    t.

    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Ilmoittele miten kaikun kanssa kävi :)

    VastaaPoista
  3. Voi että se näyttää ihanalta! Täydellinen suklaajuustokakku.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...