27.11.2011

Tonnin valkosuklaajuustokakku





Teki mieli juustokakkua. Sellaista mikä tehdään uunissa ilman liivatetta ja jossa on valkosuklaata ja jotain piristävää, kuten karpaloa tai vadelmaa. Idea oli hyvä, mutta toteutus vähän huonompi: Valkosuklaalevy unohtui markettiin ja lähihuoltoasemalla ei ollut kuin hasselpähkinävalkosuklaata. Onneksi oli sentään olutta tarjouksessa.

Koska en ole leipurimestari, niin otin vinkkiä munien ja juuston suhteesta yms. Stockan Herkun reseptistä. Käytin Philadelphiaa ricottan sijaan.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
40 g voisulaa

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g valkoista hasselpähkinäsuklaata
3 munaa
1 dl tomusokeria
1 vaniljatangon sisus

Koristelu:
Karpalosurvosta
Sokeria

Murskaa keksit ja sekoita voisula joukkoon. Esipaista jos haluat, ei taida kyllä olla tarpeen.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vedin oman suklaani ensin tehosekoittimen läpi, jotta pähkinät hajoaisivat. Vatkaa munat ja sokeri yhteen ja sekoita muut täytteen ainekset. Katso ettei jää klimppejä. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoittele. Tiputtele päälle sihdin läpi (ettei tule kuoria) paineltua karpalomurskaa, johon on lisätty sokeria.

Paista 160-asteisen uunin keskitasolla tai vähän sen alle n. 50 minuuttia. Laitoin kakun jääkaappiolosuhteisiin parvekkeelle jäähtymään n. 6 tunniksi.

Hasselpähkinävalkosuklaa oli ihan kiva, mutta valkosuklaa on tässä sen verran isossa osassa, että kannattaa valita sellaista joka maistuu omaan suuhun hyvältä. Huoltarin Pirkka ei ehkä ihan tätä ollut - eikä se ollut ihan valkoistakaan, kuten kuvista näkyy :) Karpalo maistui vähemmän kuin odotin, joten kaveriksi kannattaa tulevaisuudessa laittaa karpalokastikekulho.

Bloggerin kävijälaskuri näytti, että Valkotippurissa tuli 1000 sivunkatselua täyteen 22.11.2011! Kiitos käynneistä ja tervetuloa uudelleen!

2 kommenttia:

  1. hei, ei tosta nyt saanu tolkkua oliko se hyvää vai ei ;-) ehkä enemmän olutta ensi kerralla...?

    VastaaPoista
  2. Tämä sopisi hyvin Ystävänpäivän kakuksi kun siinä on punaisia sydämiä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...