29.9.2015

Kasvis-caesarsalaatti & Brightonin koti kuvina



Kyllä se on niin että "kanaseessar" on se ainoa oikea caesarsalaatti. Mutta tulipa testattua tällainen kasvisversio taannoin hankkimastani Terry Hope Romeron Salad Samurai -kirjasta. Maittava ateria, mutta edellä mainittu jyrkkä mielipide huomioiden vähän väärä nimi salaatille. Alkuperäisteoksessa tämä oli tosin "Backyard Buffalo Ranch Caesar Salad" -nimellä, joten on tämä paljon muutakin. Pisteet erityisesti monikäyttöiselle BatR-kastikkeelle ja tofun maustamiselle.

Tarvitaan
1 annos Back at the Ranch -kastiketta
1 annos Red-Hot Saucy Tofu -settiä
1 iso romaine-salaatti
5 dl ohueksi siivutettua punakaalia
1¼ dl ohueksi siivutettua porkkanaa
1¼ dl ohueksi leikattua selleriä (leikkaa viistosti, painottaa lähde)
krutonkeja

Back at the Ranch -kastike
1¼ dl cashew-pähkinöitä
1¼ dl kuumaa vettä
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tl vaaleaa misoa (eipä ollut)
2 tl dijon-sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
3 rkl tuoreita yrttejä (tilli, basilika, rakuuna..)

Liota pähkinöitä vedessä n. puoli tuntia. Ajele kaikki ainekset (ml. vesi) blenderillä kastikkeeksi ja anna makujen sekoittua esim. jääkaapissa vähintään parikymmentä minuuttia ennen käyttöä. Monikäyttöinen peruskastike säilyy jääkaapissa pari päivää ja siihen voi sekoitaa srirachaa, currytahnaa, pestoa yms.

Red-Hot Saucy Tofu
puoli kiloa kiinteää tofua
1 rkl kookosöljyä
3 rkl Srirachaa
1 rkl tuoretta sitruunamehua
1 rkl agavesiirappia/nektaria (taisi mennä vaahterasiirappisubstituutilla)

Prässää tofusta ylimääräiset nesteet jos on tarvis. Pilko tofu reilun sentin kuutioiksi ja paista kookosöljyssä. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää tofut. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Ja näin se salaatti tehdään
  1. Valmista salaatinkastike
  2. Preparoi tofu (kts. ohjeet edeltä)
  3. Pese ja revi/leikkaa kasvikset kulhoon ja sekoita niiden joukkoon back at the ranch -kastike
  4. Lisää tofu ja krutongit
---


Brighton-jorinoiden aika! Tällä kertaa esitellään meidän talo, kun siitä on monet kyselleet ja on ollut valitettavasti näyttää vain asuntonäytöillä otettuja vikakuvia. Skypessä jotkut ovat saaneet ihan liikkuvan live-esittelyn, mutta ei todellakaan näin siivotussa kuosissa. Kuvien otto on vaatinut varmaan kolme erillistä suursiivousta :)

Tämä on tällainen kahden makuuhuoneen end of terrace house. Neliöitä laskettiin ihan itse sellaiset 60-70 m². Välittäjänhän ei tällaista tietoa tarvitse kertoa. Kaksi kerrosta, seinänaapuri vain toisella puolella eikä ketään ylä- tai alapuolella. Pieni piha. Juuri sellainen kuin edellisessä postauksessa mainittuihin hakukoneisiin syötettiin. Talo on varmaan rakennettu 1920-luvulla, jos jotain pitäisi arvata (voi mennä pahastikin pieleen). Se on siis nähnyt yhtä sun toista ja sen jostain huomaakin, mutta ei keskitytä nyt siihen, sillä tällä postauksella luodaan positiivista some-tunnelmaa! Antaa kuvien puhua puolestaan.

Elikkäs mahtava kokoojakotikatumme! Meidän talo on kuvassa keskellä ja pihan raikkaan vihreä väri tulee palmusta, parista muusta puusta ja riivatusta muratista.


Jos toisten kämppiin kurkkiminen tuntuu vastenmieliseltä, kannattaa tässä vaiheessa poistua jonnekin muualle. Stalkkerit sen sijaan lämpimästi tervetuloa! :) Käänny tästä 1x1 m porraseteisestä suoraan olohuoneeseen, ole hyvä.


Eikös paksun likakerroksen alta paljastunutkin rustiikkinen tammilankkulattia! Suoraan kadulle antavan ikkunan lisäksi myös toisella seinustalla on mukavasti lasia ikkunoiden ja pihalle vievän oven muodossa. Toivotaan että valon määrä ei ole suoraan verrannollinen talven lämmityslaskuun. Rullaverhot on vuokraemännän asennuttamat, muut kalusteet, laitteet ja kasvit on tuotu Suomesta.  


Sama olohuone-ruokailutila edellisen kuvan tv-nurkasta käsin. Ikean hyllyt rahdattiin Suomesta, kuten Amazonista tilatulla stretch-sohvanpäällisellä peitelty vihreä Askon vuodesohvakin. Tuolit ostettiin käytettynä vaimon työkaverilta. Pöytä on tilattu Argosista ja sen ääressä istuvaa esikoista ei saatu poistettua kuvaustilanteesta matikantehtäviensä parista. Avonaisen keittiön oven vieressä on porraskomero.


Täällä tuotetaan blogisisältöä. Pesukone, kaasuliesi sekä uuni on kaikki vaihdettu uusiin meidän (tosin aiheellisista) huomautuksista - eli vuokrankorotusta odotellessa.. Vuokraemäntä on kyllä tässä toiminut nopeasti, josta plussaa. Jos punaista lattiaa ei voi voittaa, pitää sen kanssa yrittää liittoutua: Vedenkeitin ja leivänpaahdin on Argosista, kuten myös vedensuodatukseen käytettävä Brita-kannu. Keittiöstäkin on käynti pihalle, jossa tällä hetkellä 4-5 polkupyörää riippuen siitä onko maantiepyörä keittiön lattialla. Tiskikonetta ei tosiaan ole, mutta positiivisuuden kautta mennään: keksi tähän jotain, ihan mitä tahansa :)  Alakerta oli tässä.


Puulattia kylppärissä on.. aina parempi kuin kokolattiamatto! Onneksi kotona on opetettu miten siivotaan, sillä tässä(kin) tilassa oli kyllä välittäjän lupaaman complete refurbishmentinkin jälkeen tekemistä. Ihan asiansa ajava huone tämäkin. Jakkara ja matot on tuotu Ikeasta. Paikallista London Roadin muovikauppiasta tuettiin pottaostoksen verran.


Lasten makuuhuone on.. kompakti. Tilantarpeen osalta on tosin havaittu jo kauan sitten, että kotona perhe on yleensä korkeintaan 3x3 m neliön sisällä. Tässä neliössä kuluvaa yhteistä aikaa voi sitten viettää tarvittavan rekvisiitan kanssa vaikka olohuoneessa eli elämishuoneessa eli living roomissa. 

Olo- ja lastenhuoneista puheenollen: Lastenhuoneen patteri on upouusi, sillä vanha päästi lämmitysjärjestelmää testatessa vedet lattian läpi olkkarin kattoon asti. Mutta positiivisuuden kautta: Talot täällä on sen verran ilmavia että vahinkoa tuskin tapahtui :) Sänky patjoineen tilattiin Amazonista ja Ikean lokerikko tuotiin mukana. Seinähyllyt oli valmiina ja kokolattiamatotettu yläkerta on päällystetty kauttaaltaan uudella matolla. 

Vuokranantajien kanssa kannattaa olla tarkkana ja kovana. Jos esim. kunnon pintaremontti on luvattu, niin sitä pitää vaatia. Tässäkin tuli puolin ja toisin viesteiltyä. Matot oli kuulemma ammattilaisten toimesta putsattu ja kuittikin olisi ollut näyttää (varmasti Lontoostakin käsin siivouksen ostamalla saa kuitin, mutta kävikö kukaan tarkistamassa siivottiinko mitään?) ja että ne voidaan kyllä vaihtaa mutta sotkujen siivoaminen tulee kalliiksi ja lähtee kaikki vuokravakuudesta. Matot kuitenkin vaihtuivat, kun kerroimme että Suomessa ei ole ollut tapana olla kengät jalassa sisällä ja että lapsilla ei ole lupa syödä yläkerrassa.


Lastenhuoneesta on parhaat näkymät ulos. Lähipubi näkyy muttei ilmeisesti kuulu (sisätupakointikiellon kääntöpuoli) tähän huoneeseen. Toisin on meillä aikuisilla seinän takana, tai sitten lapset vaan nukkuu sikeämmin. Veikkaisin muuten että omistusasujien ensimmäisiä investointeja ovat kaksikerroslasit joka ruutuun. Positiivisen kautta: Lähiöstähän me haluttiin vähän elävämpään ympäristöön ja yhteisöön ja sitä Hanover kyllä on! Sateessakin on se hyvä puoli, että se pitää ihmiset pois kaduilta.


Vika huone näyttää siivottuna tältä. Joku on käynyt (taas) riekkumassa tuolla ikkunasyvennyksessä, kertoo nipsusta irronnut verho. Kaikki kamat on tuotu Suomesta poislukien ruokaryhmästä yli jäänyt tuoli. Yöpöytä on Pelican Self Storagen medium -koon muuttolaatikko. Boxia voi suositella myös alkuperäisessä tarkoituksessaan. Ja täällä allekirjoittanut istuu töissä. Etäyhteydet toimii hyvin. Niin hyvin, ettei ihan sellaista tutkijankammiorauhaa ole ollut kuin (jostain ihmeen syystä?) ennen tänne muuttoa kuvitteli. Ja koska lukijoiden joukossa on esimiesporrastakin, niin työnantajalle vielä kerran kiitos tämän järjestelyn mahdollistamisesta. Ruokablogi CV:ssä - uhka vai mahdollisuus? :) Kollegoille kiitos joustavuudesta, kun osallistun toimintaan pienenä etäyhteysruutuna.


Sellanen. Ihan kiva koti tästä saatiin omasta mielestä aikaiseksi. Itse olen näitä siivottuja kuvia katsellessa aivan järkyttävän yllättynyt - varsinkin kun vertaa siihen miltä tämä näytti toukokuussa. Kai sekin menee positiivisuuden kautta, jos vertaa ennen-jälkeen-kuvia, kun muutos on parempaan? Edellisessä postauksessa tuli vähän huijattua, sillä melkein kaikki näyttökuvat oli tästä nimenomaisesta kämpästä. Itsellä ei tosiaan keväällä usko riittänyt että tästä asuinkelpoinen saadaan. Seuraavat kuvat saattavat sitten järkyttää pienimpiä ja siisteimpiä katselijoita, mutta optikon sanoin: "Onko parempi näin - vai näin?"


1 kommentti:

  1. Kiinnostava salaattiresepti jälleen kerran ja aika suuri muutos ennen ja jälkeen -kuvissa. On saanut kylpyammetta kuurata jonkin verran ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...