24.2.2012
Kahden tonnin porkkanakakku (tosi hyvä)
Melkein pari kuukautta myöhässä, mutta parempi myöhään kuin jne. Koska kävijälaskurissa pamahti taas tonnit täyteen, päätin leipoa kakkua. Paatuneinkin porkkanakakun vihaaja kääntyy liittolaiseksi, kun kuorrutat kakun kuten tässä!
Ohje on Jan Hedhin kirjasta Passionerat hantverk på Olof Viktors.
300 g sokeria
140 g rypsiöljyä
330 g porkkanaraastetta
150 g munia
230 g vehnäjauhoja
7 g kanelia
6 g suolaa
4 g leivinjauhetta
4 g ruokasoodaa
Sekoita ainekset taikinaksi, kaada vuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa noin tunti. Kakun kypsyyden voi testata perinteisesti tikulla tai hifimmin lämpömittarilla: Kun sisus on 85-90-asteinen, on kakku valmis.
70 g voita, huoneenlämpöistä
140 g Philadelhphia-juustoa
160 g tomusokeria
6 g vaniljasokeria
Sekoita (käytin sähkövatkainta) ainekset kevyeksi vaahdoksi ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.
Säilytä kakkua kylmässä, jos ei mene kerralla :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
mmm ihanalta näyttää!
VastaaPoistaSen verran hevisti kuorrutetta että mennyt kakkupala kärjestä notkolle :)
VastaaPoista