2.3.2012

Pinaattiletut ja limevoi


Lisää Ottolenghiä! En ole ennen tehnyt pinaattilettuja. Lienee sanomattakin selvää että nämä hakkaavat einesletut mennen tullen, mutta limevoi - jota voi toki käyttää moneen muuhunkin - toi tähän erityisen kivan lisän. Käytin pakastimesta lojunutta pakastepinaattia, joka teki letuista tuollaisia avaruusversiota. Resepti siis Yotam Ottolenghin kirjasta Plenty: Vibrant Recipes from London's Ottolenghi

Limevoi
113 g (suolatonta) voita, huoneenlämpöistä
1 raastettu limen kuori
1½ rkl limemehua
¼ tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl korianterilehtisilppua
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl chili(hiutaleita)

Sekoita voi kulhossa kuohkeaksi ja lisää muut ainekset. Tee voimassasta muovikelmun sisään makkaramainen pötkö - sellainen kun ne maustevoit tuppaavat olemaan. Laita jääkaappiin kovettumaan ja siirry lettutaikinan pariin.


Pinaattiletut
225 g pinaattia
1,8 dl itse kohoavaa jauhoa*
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
4 rkl sulatettua voita
½ tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1,6 dl maitoa
6 kevätsipulia hienona silppuna (pistinköhän pari tavallista)
2 tuoretta vihreää chiliä hienonnettuna
1 munanvalkuainen

* itse kohoavan jauhon voi valmistaa sekoittamalla ~2,4 dl vehnäjauhoa (1 kuppi), 1¼ tl leivinjauhetta ja ripauksen suolaa.

oliiviöljyä paistamiseen

Käytä pesty pinaatti pannun kautta. Valuta lävikössä ja purista jäähtyneistä lehdistä niin paljon nestettä kuin saat. Pilko pinaatti.

Sekoita jauho, leivinjauhe, kokonainen muna, voisula, suola, juustokumina ja maito kulhossa pehmeäksi taikinaksi. Lisää seuraavaksi sipuli, chili ja pinaatti haarukalla sekoittaen. Vatkaa munanvalkuainen pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti taikinan joukkoon.

Paista letut oliiviöljyssä. Yhteen lettuun menee noin pari ruokalusikallista taikinaa, joten pannulla voi tehdä 2-3 kpl kerrallaan. Kun taikina on pannulla, sitä voi hieman painella.

Säilytä valmiit letut lämpimässä ja tarjoile limevoisiipaleen ja salaatin kera. Reseptissä suositellaan kaveriksi myös grillattua halloumia tai savukalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...