5.3.2012

Kolmen tonnin bostonkakku



Kiitos kaikille kolmelle tuhannelle blogin sivunavaajalle hyvästä syystä leipoa kakku :) Kolmen tonnin kakun virkaa saa toimittaa bostonkakku. Sara la Fountainin kirjasta (Passion for Food) löytyi tällainen tavallista tahmaisepi versio, jonka täyte sopii tähän täydellisesti. Vähän syvempää makua kuin peruspuustissa. Meheväkin tästä tuli.

ps. Irrotin pullataikinasta 9 pientä pullaa pulkkamäkeen evääksi ja 23x33 cm uunivuoka täyttyi silti mallikkaasti.


Pullataikina.
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
1-2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja (1 kg)
150 g pehmeää voita

Kanelisiirappi
1½ dl fariinisokeria
¾ dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
2 ml vaniljauutetta

Siirapin täytekaveri
100-150 g pehmeää voita

Kuorrute
1 dl tomusokeria
kiehuvaa vettä

Tee pullataikina. Osaat kyllä :)

Keitä taikinan noustessa kanelitahma-ainekset kattilassa, niin että sokeri sulaa ja seos menee vähän kasaan.

Kun taikina on noussut, kauli siitä suorakaiteen muotoinen levy. Levitä kanelisiirappi päälle ja sen päälle huoneenlämpöinen voi. Ohjeen mukaan kanelisiirappi levitetään tasaisesti, mutta oma kyllä jämähti heti taikinan pintaan, kun se putosi vielä lämpimästä kattilasta taikinan päälle. Eipä haitannut! Kieritä rullalle ja leikkaa siitä n. 4-5 cm pituisia pätkiä. Ei muuten kannata tehdä liian tiukkoja rullia, jottei ne sitten räjähdä uunissa keskeltä ylös.. Asettele rullat uuniastialle (voitelin omani) ja anna nousta hetki. Penslaa ne kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20-25 minuuttia.

Kuorruta jäähtynyt herkku tomusokerilla. Tuohon desiin meni ehkä joku 1½ rkl kiehuvaa vettä, lisäile sitä vähän kerrallaan ja sekoittele kunnolla.

Ja ääntä kohti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...