Kirjan mitat ovat jenkkisysteemissä, joten siitä nuo vähän epämääräiset desi- ja grammalukemat.
Pihvit
2,4 dl kuivattuja mustapapuja ohjeensa mukaisesti liotettuina ja keitettyinä
1 valkosipulinkynsi murskattuna ¼ tl suolaan yhdistettynä
3 kevätsipulia, vihreät+valkoiset osat, hienonnettuna (käytin ihan tavallista sibulaa)
1 rkl täysjyväsinappia (käytin tavallista dijonia)
2,4 dl kanalientä tai vettä
1,2 dl karkeaa tai keskikokoista bulgurvehnää
¼ tl pippuria
1 muna
n. 230 g jauhelihaa
Lisäksi
sämpylöitä (vaikka näitä)
vapaavalintaisia hampparintäytteitä (salaattia, juustoa, tomaattia, sipulia, majoneesia..)
- Aja pavut, sipuli, valkosipuli ja sinappi blenderissä tahnamaiseksi.
- Kiehauta kanaliemi tai vesi, lisää bulgur, vähennä lämpöä ja kypsennä ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä edellä valmistetut tuotokset jauhelihan ja munan kanssa ja sekoita pihvimassa tasaiseksi.
- Muodosta kuusi noin sentin paksuista pihviä - tai miten vaan maun mukaan väliltä 4-10 kpl.
- Ohje kehoittaa grillaamaan pihvit medium-high -liekillä n. 5-7 minuuttia per puoli tai tarttumattomalla pinnoitteella päällystetyllä kevyesti öljytyllä pannulla. Itse käytin näin talviaikaan pannua ja testasin myös uunivastusksen alla kypsentämistä, mikä sujui myös ok.
Maku? Hyvää! Liha-papu-bulgur -yhdistelmästä oli ainakin maistavinaan kaikki raaka-aineet - älkää siis odottako kerroshamppari- tai bigmac-kokemusta. Ja maisteltua joo tuli, koska taisin syödä näitä neljä. Kesää odotellessa voi vielä sulattaa näitä pakkasesta: Mukautin pihvireseptin tietysti 400 gramman jauhelihapaketin mukaisesti, eli aika tarkkaan 1,739-kertaiseksi..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti