13.4.2015

BBQ kikhernesalaatti


Eipä ole vähään aikaan tullut sijoitettua keittokirjallisuuteen. Ihan kuin muutenkin lukisin, niin erään Amazon-lähetyksen mukana tuli kuitenkin Terry Hope Romeron Salad Samurai: 100 Cutting-Edge, Ultra-Hearty, Easy-to-Make Salads You Don't Have to Be Vegan to Love (puuh!) -opus. Taustalla ajatus, että panostetaan kasvisruokaan tekemällä ruokaisia salaatteja.

Tästä poistettiin ennen julkaisua vuodatus koskien etenkin työpaikan ruokalan täyttämätöntöä ja mautonta kasvisruokaa. Tortillalettu, tomaattikastike ja maissinjyvät - never forget :)

Kirja vaikuttaa lupaavalta. Ruokiin ei mene kauaa aikaa, ne ovat sopivan erilaista mihin on tottunut ja olo on pysynyt kylläisenä riittävän pitkään.

Kikherneiden sekaan tehdyn, savuaromin (tässä tapauksessa Poppamiehen Jalosavun) tähdittämän kastikkeen BBQ-tunnelma onnistui saamaan osan perhettä epätietoisuuden tilaan kasvis/liharuuasta ja tätä on kyllä kehdannut vieraillekin tarjota. Jos annokseen kuuluu lisäksi lähes 200 g hyvältä maistuvaa kikhernesettiä, niin nälkäkin lähtee. Salaatin punasipulista ja kastikkeen omenaviinietikan ja savustetun paprikan mausta vielä erikoismaininta. Nirson elkeitä tapaileva 2-vuotias suostui maistamaan muuten välttelemiään kikherneitä, kun näitä myytiin "metvurstiherneinä".

Määrät alla ovat aika tarkkaan kirjan mukaiset paitsi pohjasalaatissa, jonka jokainen varmaan osaa säveltää. Hernesetistä tulee kahdelle aikuiselle kunnon ateria ja ehkä neljälle vähemmän nälkäiselle. Ravintohiivaa en kaupasta löytänyt, joten en osaa sanoa mistä on jääty paitsi.

Lämmin osuus
2 rkl oliiviöljyä
400 g kikherneitä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl nestemäitä savuaromia
reilu 1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ravintohiivaa
  1. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja paista kikherneitä n. 6 minuuttia
  2. Sekoita soija, tomaattipyre ja savuaromi keskenään ja kaada joukkoon
  3. Kypsennä vielä 4 minuuttia pienemmällä lämmöllä
  4. Jätä esim. ykköselle ja sekoittele välillä. Tämän on tarkoitus pysyä lämpimänä.
  5. Sekoita ravintohiiva juuri ennen tarjoilua joukkoon

Salaatinkastike
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
½ tl savustettua paprikaa
½ tl suolaa
1 pieni (salotti)sipuli hienona murskana


Salaatti
vihreitä (salaattia, pinaattia, rucolaa - keksit kyllä)
1 porkkana, julienne
½-1 punasipulia ohuina siivuina
kirsikkatomaatin puolikkaita
1 avokado paloina
pippuria myllystä
  1. Huuhtele ja linkoa salaatti, revi paloiksi
  2. Pilko ja paloittele muut vihannekset
  3. Asettele lautasille, kaada päälle yllä ohjeistettu salaatinkastike (sekoita vaan ainekset)
  4. Lopuksi sopiva annos kikherneitä, joiden päälle pippuria 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...