8.4.2015

Gin & tonic cupcaket


Se on eka vuosineljännes vuotta 2015 takana ja blogaussarakkeessa puhdas nolla. Miten on mennyt noin niinku omasta mielestä? No, kun pohjat eli perusreseptivaranto on vakaasti tehty, niin kävijälaskuri jauhaa osinkojen tapaan n. 1000 sivunkatselun kuukausivauhtia. Näin pääsiäisen/kevään aikaan kestosuosikkina on tietysti Irman rahkapiirakka, jota vetäisin itsekin pellillisen hieman ylimitoitetun, työpaikan vuosijuhliin hommatun sitruunasatsin johdosta. Olisihan sitä silti voinut ryhdistäytyä ja postata hiljaiselon sijaan mm. toissajouluisen suklaamoussen, viime joulun sipuli-juustopiiraan ja parit mahtavat salaatit. Just you wait.. Tässä kuitenkin tällainen pikapostaus some-toiveen johdosta, leivoin nämä eilen ja mussutan kirjoittaessanikin yhtä.

Tämä resepti liittyy jo mainittuun sitruunasatsiin, sillä hommasin niiden kera myös limejä, tonic-vettä ja giniä. Kun kaapissa nyt on tuota suosikkijuomaa, niin googlasin nopeasti voisiko sitä käyttää myös leivonnassa. Luonnollisesti. Valitsin monista ehdokkaista Bake It Instinctin version.

Tarvitaan
Varsinainen leivososa
175 g voita
175 g sokeria
3  munaa
175 g itsekohoavaa jauhoa (eli 2 tl leivinjauhetta per 150 g jauhoa)
4 rkl tonic-vettä
2 rkl giniä

Kuorrute
250 g voita
500 g tomusokeria
1 limen mehu
4 rkl giniä

Koristeluun
Limen kuorta
Limelohkoja

Ja näin tehdään
Varsinainen leivososa
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
  2. Lisää yksi muna kerrallaan ja lisää uusi vasta, kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla
  3. Annostele jauho erissä
  4. Lopuksi tonic-vesi
  5. Täytä n. 12 muffinivuokaa taikinalla (muista jättää ~1/3 vajaaksi) ja paista n. 20 minuuttia 170-asteisessa uunissa
  6. Pistele kypsät kuppikakut tikulla ja liruttele niihin 2 rkl giniä
Kuorrute
  1. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri keskenään
  2. Lisää joukkoon limen mehu ja gini
  3. Tursota leivoksen päälle ja koristele limen kuorella ja/tai limelohkoilla
Kuorrute on paperilla todella tuhtia ja kun ekaa kertaa olin kuppikakkua kyydissä, niin tein vain puolikkaan satsin. Se ei kyllä riitä asianmukaiseen korkeaan hattuun. Clasulta löydetty 4,99 € arvoinen pursotin ei muutenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan tuollaisen heisimato-lookin :) Nyt selvitellään oliko vika tyllassa vai pursottajassa - vai siinä, että jätskiauto kurvasi kevään ekan kerran kadulle ja sinne piti sännätä lasten kanssa jonottamaan kuorrutteen tietysti lämmetessä keittiön pöydällä.. Mutta näitähän voi tehdä uudestaan ja harjoitella sitten lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...