26.4.2012

Sloppy Joes



Sloppy Joe taitaa olla jenkkiläinen tapa syödä jauhelihakastiketta - eli hampurilaissämpylän välistä. Nyt ei kuitenkaan käytetä jauhelihaa, vaan parannetaan maailmaa korvaamalla osa lihasta tofulla ja naudankin sijasta lintua. Resepti on siis ja taas Almost Meatless -kirjasta.

Sämpylöitä tarvitaan, mutta ei kannata kirjoittaa sitä kauppalappuun vaan tehdä itse. Koittaa voi vaikka näitä.

2 rkl öljyä
1 sipuli kuutioituna (1 kuppi)
1 pieni punainen paprika kuutioituna (½ kuppia)
1 sellerinvarsi kuutioituna (¼ kuppia)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
225 g kalkkunajauhelihaa (käytin kanaa)
225 g kiinteää tofua murustettuna
225 g tomaattikastiketta (käytin Muttin murskaa)
1 rkl melassia (ei ollut)
2 rkl worchesterkastiketta
1 tl dijonsinappia
1 tl juustokuminaa
½ kuppia olutta (~1,2 dl)
¼ kuppia vettä (~0,6 dl)
1 rkl mallasviinietikkaa (käytin kaapissa ollutta omenaviinietikkaa)
suolaa ja pippuria

voita (jos tarvitsee)
juustoraastetta (jos tarvitsee)
ruoho/kevätsipulia (jos tarvitsee)

Lämmitä pannulla 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli. Lisää selleri ja paprika ja parin kolmen minuutin päästä valkosipuli. Siirrä seos syrjään odottamaan.

Lämmitä samalla pannulla 1 rkl öljyä ja ala ruskistaa jauhelihaa. Noin 5 minuutin päästä lisätään tofu. Ainakin broilerin jauheliha pilkkoontui kivasti tofupalojen kaltaisiksi palasiksi.

Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon melassi, worchesterkastike, sinappi ja juustokumina. Siirrä lihatofuseosta pannun toiselle reunalle ja sihauta paljastuneelle pinnalle olutta vähän kerrallaan ja raavi pannun pohjasta makua. Sekoita joukkoon ensimmäisenä tehty sipuliseos sekä tomaattikastike että viinietikka. Kannattaa tarkistaa tarvitaanko tässä reseptissä mainittua vettä. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa & pippuria.

Sämpylöiden puolikkaiden pinnoille voi halutessaan levittää vähän voita. Kasaa pohjan päälle kastiketta, ripottelle päälle juustoa ja sipulia. Sitten kansi päälle ja ääntä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...