18.4.2012

Fire tusen dominobrownies


Tonnit taas täynnä! Kiitos kaikille 4000 sivun avaamisesta! Tein näitä brownieta itseasiassa jo naistenpäiväksi, mutta en vaan saanut aikaiseksi julkaisua. Näistä tulee aika tuhteja leivonnaisia ja yhdenkin palan energialla pitäisi pötkiä aika pitkälle. Taisin ihan laskeakin energiasisällön, mutta pidin tiedon itselläni ja nyt olen sen jo unohtanut :)

Resepti on Passion 4 baking -blogista, joka on varsin mainio leivontablogi niin resepteiltään kuin vaihe vaiheelta eteneviltä kuviltaankin. Takk og hilsen til Norge! :) 

Alkuperäisessä reseptissä kekseinä olivat Oreo-keksit, mutta en jaksanut lähteä etsimään niitä. Pienen googlailun perusteella uskoin pääseväni Oreoita muistuttavilla Dominoilla samaan tulokseen. 

160 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa (jos voi on suolatonta)
2 rkl kunnon kaakojauhetta
310 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
230 g voita
1 tl pikaespressojauhetta
100 g ruokokidesokeria
340 g sokeria
5 munaa
2 tl vaniljauutetta
100-150 g murskattuja dominokeksejä
100-150 g tuoreita vadelmia

Valmistelevina toimenpiteinä pitää dominoista poistaa täytteet ja keksit murskata. Voi tietty käyttää sellaisia keksejä missä täytteitä ei ole, mutta lapsukainen ainaki auttoi erittäin mielellään täytteiden tuhoamisessa :) On tärkeää että munat ovat huoneenlämpöisiä.
  1. Sekoita jauhot, kaakao ja suola odottamaan tulevaa.
  2. Laita suklaa, voi ja espressojauhe vesihauteeseen. Sekoita koko ajan kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. 
  3. Ota lämpö pois päältä ja lisää sokerit.
  4. Lisää munat. Ensin kolme ja sitten sekoittamisen jälkeen loput. Sekoita vain sen verran että seos on tasaista. Älä vatkaa!
  5. Lisää jauhot-kaakao-suola-seos.
  6. Viimeiseksi sekoitetaan murskatut keksit.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (jotta saat luomuksen ehjänä viipaloitavaksi) ja painele halutessasi muutama vadelma taikinan pinnalle. Mitä pienempi vuoka, sen korkeampia leivoksista tulee.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. On tietysti makuasia millaisista leivonnaisista pitää: Lyhyellä paistoajalla saa sisustan valumaan ulos, pitkällä kiinteämmän paketin.

Ennen viipalointia browniemassaa jäähdytetään 4 tuntia viileässä tai kiiretapauksessa tunti pakastimessa.

Jaa sopiviksi paloiksi ja tarjoa esim. jäätelön ja Löfsbergin Lilan kanssa.


Mikrotettuna sisus vuotaa ulos. 

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...