6.11.2011

Ahvenanmaan pannukakku hedelmäkompotilla


Ålandspannkaka on jo pitkään ollut listalla. Vaimokin on viikon työmatkalla, joten kukaan ei ole puolustamassa perinteistä pannukakkuohjetta :)

Ohje on kirjasta Nordiska nationalrätter (Sjöström, Brimi, Strömstad, Myhr). Alla olevat määrät on puolitettu kirjan ohjeessa olleista.

Pannari
1 l maitoa
1,25 dl mannaryynejä
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää mannaryynit ja keitä puuro melkein valmiiksi. Ota puurovelli liedeltä ja lisää suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita ja lisää vielä loput ainekset.

Voitele uunivuoka tai käytä leivinpaperia. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Ajattelin, että tämän täytyy olla vähän paksumpaa. Homma onnistui 23x33 cm uunivuoassa mainiosti! Tosin pidin pannukakkua joku 10 minuuttia pidempään uunissa, että se kypsyi varmasti.

Kompotti
150 g kuivahedelmiä
5 dl vettä
perunajauhoja

Keitä hedelmät pehmeiksi ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...