8.10.2011

Pekonisipulikeitto

Note to self: Ota ruokakuva nopeasti. Keitto feat. hikoilevat parmesaanilastut :)

Paras sipulikeitto jokaisen reseptivihkoon! Veikkaan, että tässä jujuna on pekoni-tomaatti-parmesaani-basilika -yhdistelmä sipulin näytellessä sivuosaa. Helppo tehdä, mutta vaatii kyllä kypsyttelyä. Resepti on löydetty Pastanjauhajista. Alla ainekset heidän mukaansa, itse leikkasin kanaliemen määrää kun tuntui että alkaa mennä liian litkuksi. Ei siis ehkä kannata lorottaa kaikkea kanalientä kerralla kattilaan..

170 g pekonia (tai pancettaa), hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1,2 litraa sipuliviipaleita (3-7 sipulia koosta riippuen)
2 tl sokeria
1,2 l kanalientä
800 g säilyke(luumu)tomaatteja, paloiteltuna (2 tölkkiä on riittänyt)
(suolaa)

paahdettua leipää
parmesaanijuustolastuja
tuoretta basilikaa

Aloita paistamalla pekonia. Kun rasva on irronnut, lisää voi, öljy, sokeri ja sipulit. Paista n. 20-25 minuuttia. Lopuksi lisätään tomaatit ja kanaliemi. Tarkista maku. Joskus tuntuu että kanaliemen suola ei ihan riitä. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja kypsennä vähintään 40 minuuttia. Parasta tulee kun antaa hautua kannen alla pitkään, jopa 2-3 h ykkösellä

Tarjoile keitto parmesaanilastujen (tai karkean raasteen) ja basilikanlehtien kanssa. Paahda leivät ja laita ne makusi mukaan joko keittoon tai lautasen viereen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...